Джъстин Джоунс и Джъстин Пиърсън, изключени членове на Камарата на представителите на Тенеси, печелят обратно места

...
Представителите на Тенеси. Джъстин Пиърсън и Джъстин Джоунс, които станаха
Коментари Харесай

Представителите на Тенеси. Джъстин Пиърсън и Джъстин Джоунс, които станаха герои на Демократическата партия като членове на „тройката от Тенеси“, си върнаха законодателните места в четвъртък, след като бяха изгонен за участие в протест за контрол на оръжията в парламента.

Младите чернокожи законодатели бяха възстановени от местните служители, след като бяха изгонени от доминираната от Републиканската партия Държавна палата, но само временно. Те напреднаха в четвъртък чрез извънредни избори, за да си върнат напълно позициите. И двамата се сблъскаха с опоненти в райони, които силно подкрепят демократите.

Джоунс, който живее в Нешвил, се изправи срещу републиканския кандидат Лора Нелсън. Междувременно Пиърсън от Мемфис се изправи срещу независимия кандидат Джеф Джонстън.

„Нека изпратим ясно послание на всички, които смятаха, че могат да заглушат гласа на Окръг 86“, написа Пиърсън в Туитър по-рано този месец. „Не можете да изключите движение!“

Изборите в четвъртък дойдоха, когато законодателите се готвят да се върнат в Нешвил по-късно този месец за специална сесия, на която да обсъдят евентуални промени в законите за контрол на оръжията в щата. Въпреки че преизбирането на Джоунс и Пиърсън на старите им постове няма да навреди значително на републиканското супермнозинство в законодателния орган, очаква се те да се противопоставят силно на някои от политиките на своите колеги от Републиканската партия.

Джоунс и Пиърсън бяха избрани в Държавната къща миналата година. И двамата законодатели останаха сравнително под радара, въпреки че критикуваха политиките на републиканските си колеги. Едва тази пролет политическите им кариери получиха тласък, когато се присъединиха към колегата си демократ Глория Джонсън в протест за повече контрол върху оръжията в парламента.

Демонстрацията се състоя само дни след фатална стрелба в Нешвил в частно християнско училище, където стрелецът уби три деца и трима възрастни. Докато хиляди протестиращи наводниха сградата на Капитолия, за да настояват републиканското супермнозинство да въведе някакви ограничения върху огнестрелните оръжия, тримата законодатели се приближиха до предната част на залата на Камарата с мегафон и се присъединиха към скандиранията и виковете на протестиращите за действие.

Републиканските законодатели бързо обявиха, че действията им нарушават правилата на вътрешните работи и решиха да изгонят тримата си колеги - изключителен ход, който е предприет само няколко пъти след Гражданската война.

Ходът за кратко остави около 140 000 гласоподаватели в предимно чернокожи райони в Нешвил и Мемфис без представителство в Камарата на Тенеси.

В крайна сметка Джонсън, който е бял, едва избегна изключването, докато Пиърсън и Джоунс бяха отстранени от групата на Републиканската партия, съставена предимно от бели.< /p>

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите многократно са отричали, че расата е фактор в изслушванията за изключване. Демократите не са съгласни, като Джонсън контрира, че единствената причина, поради която тя не е била изключена, се дължи на това, че е бяла.

Изгонванията привлякоха национална подкрепа за наскоро наречената „Tennessee Three“, особено за Pearson и Jones “ кампания за набиране на средства. Двамата събраха общо над 2 милиона долара чрез около 70 400 дарения за кампании от цялата страна. Сумата е доста над нормата за републиканските законодателни лидери в Тенеси и практически нечувана за двама новобранци демократи в супер малцинство.

Междувременно повече от 15 републикански законодатели бяха насочили пари в брой, за да финансират кампанията на опонента на републиканците на Джоунс , Нелсън. Нелсън е събрал повече от $34 000 за състезанието. Опонентът на Пиърсън, Джонстън, събра по-малко от $400 за състезанието.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР