Представителите на СК Патриот“ се представиха повече от чудесно на

...
Представителите на СК Патриот“ се представиха повече от чудесно на
Коментари Харесай

Патриот с отлично представяне на Световното по кикбокс за кадети

Представителите на Семеен кодекс „ Патриот “ се показаха повече от отлично на Световното състезание по кикбокс за кадети в италианския град Йезоло ди Лидо. И тримата дупнишки бойци завоюваха медали, стигайки до огромните финали в своите категории. Алисия Сусанина стана международен първенец в категория до 60 кг, жанр лоу кик. Мартин Миладинов и Сашко Николов пък завоюваха сребърните медали.

Алисия изигра три превъзходни мача, в които за следващ път потвърди големия си гений и показва, че занапред ще популяризира още повече Семеен кодекс „ Патриот “, Дупница и България. Тя завоюва безапелационно и трите си дуела по пътя към международната купа, печелейки първо против съперничка от Гърция, по-късно против момиче от Молдова и на финала против съперничка от Босна и Херцеговина с по 3:0 съдийски гласа. Това е и първата международната купата в историята на кикбокса в Дупница.

Сашко Николов също се показа доста мощно в категория 63,5 кг в жанр лоу кик. Първият му мач беше против войник от Северна Македония, където дупничанинът реализира безапелационна победа с 3:0 гласа. Във втората си среща Сашко победи кръг грък, само че на финала загуби по точки от представител на Молдова. 

Третият войник на Семеен кодекс „ Патриот “ Мартин Миладинов съумя да завоюва сребърен орден в категория до 48 кг, жанр К1. В неговата категория бяха 5 индивида. Първият мач против играч от Молдова бе извоюван с 3:0 съдийски гласа. На финала Мартин загуби от умел азербайджанец, който завоюва с доста малко разлика в точките. Въпреки големия опит, който има боецът от Азербайджан бе доста усложнен от дупничанина, което демонстрира блестящото бъдеще пред Миладинов.  

„ Целият треньорски щаб сме доста удовлетворени от представянето на нашите бойци. Това е неповторим триумф. И тримата ни състезатели съумяха да стигнат до финала, дори не сме си го и помисляли. Ето, че нашият труд се възнагради и сме доста радостни от този факт. Треньорът в нашия клуб Ани Минкова беше арбитър на това Световно състезание и също се показа превъзходно. Тя получи непосредствено клас „ B ”, прескачайки клас „ C ”. Това може да бъде съпоставено с образеца, че в случай че в учебно заведение си 10-и клас,  минаваш непосредствено в 12-и. Шефът на съдиите Юрий Лактиков беше очарован от съдийството на Ани и незабавно реши, че тя е за клас „ B “. На специфична гала той й даде купа за най-добре показал се арбитър, което е извънредно влиятелно “, разясниха от Семеен кодекс „ Патриот “. 

Българският народен тим се класира първи в общото класиране от 3 страни и участници. Това се случва за първи път в историята на Българската федерация по кикбокс и муайтай. 

„ Националният тим беше доста обединен. Всеки един играч получи огромна поддръжка. Всички бяхме един пестник и всеки помагаше на другия с каквото можеше и по този начин се получи големия триумф, който постигнахме “, допълниха от дупнишкия клуб. 

При идването си на родна земя бойците на Семеен кодекс „ Патриот “ бяха сюрпризирани в залата на клуба. Там над 100 индивида – родители и другари на клуба устроиха уместно празненство за героите. 

Другата чудесна вест за дупнишкия спорт е, че трансформиралата се в традиция галавечер по кикбокс към този момент има дата. „ Про Файт 21 “ ще се организира на 26 ноември в Спортната зала на града. Тогава най-вероятно дупничани ще видят някои от участниците на Световното състезание, които им донесоха толкоз доста наслада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР