Представителите на шестте партии се споразумяха за състава, числеността и

...
Представителите на шестте партии се споразумяха за състава, числеността и
Коментари Харесай

Партиите се разбраха за СИК в Монтана

Представителите на шестте партии се споразумяха за състава, числеността и управлението на секционните изборни комисии в община Монтана.

Преговорите бяха водени от кмета Златко Живков,който предложи разпределението, според условията на Избирателния кодекс.

Общо 79 са секциите в общината. 56 от тях в града, 23 в селата. В региони до 500 гласоподаватели комисиите ще бъдат формирани от 7 члена, а в региони над 500 – от 9.В Монтана 55 секции ще бъдат деветчленни.„ Продължаваме промяната ” ще има 139членове в комисиите като 68 от тях на управителни позиции – ръководители, заместник-председатели и секретари. ГЕРБ-СДС – 125, от тях 60 управителни. БСП-80, от тях 27 – управителни. „ ИТН ” – 79 и 19 – управителни.„ Демократична България ” -79 и 16 управителни. „ Възраждане ” -79 членове на СИК и 12 управителни поста.

Спорният миг в договарянията бе кои партии да бъдат в управлението на две от секциите №55 и №46. В двете секции гласоподават най-вече избирателиот ромски генезис.

„ Ние сме срещу това иДПС, и ГЕРБ-СДСда имат управителни постове в тъкмо тези две комисии, съобщи Антоанета Коцина – представител на „ Демократична България ”.

След съвещания от ГЕРБ –СДС и от Движение за права и свободи се съгласиха да правят отстъпка управителните си позиции вдвете комисии в интерес на „ ИТН ”. В подмяна те ще имат зам.-председателски места в други две секции.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР