Представителите на политическите партии в Сливен не стигнаха до решение

...
Представителите на политическите партии в Сливен не стигнаха до решение
Коментари Харесай

Избраха Росица Тодорова за председател на РИК Сливен

Представителите на политическите партии в Сливен не стигнаха до решение за двамата заместник-председатели на Районната изборна комисия.
В консултациите участваха упълномощени представители на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, коалиция „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, партия „ Възраждане “, коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, коалиция „ Демократична България – обединяване “ и коалиция „ Български напредък “. Те минаха в дух на приемливост и колегиалност.

След съответно показване на пълномощията за присъединяване в договарянията, партиите и обединенията направиха своите оферти за ръководител, заместник-председатели и секретар на Районната изборна комисия.

С консенсус сред политическите сили, за ръководител на РИК бе посочена Росица Тодорова. Тя няколко пъти е заемала поста ръководител на Районната изборна комисия и в същото време е ръководител на Общинската изборна комисия, която има четиригодишен мандат. С цялостен консенсус бе утвърдено и предлагането на Движение за права и свободи за секретар на РИК – Фатме Мустафова, също с дълготраен опит в работата в комисията.

Единственото непостигнато единодушие по време наконсултациите за състав на Районната изборна комисия в Сливен, бе за двамата ѝ заместник-председатели. Предложенията за заместник-председатели на РИК бяха три: Елизабет Кендерян, препоръчана от „ Продължаваме промяната “, която бе ръководител на комисията и на последните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година, Мария Чомпова, препоръчана от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, също със забележителен опит като член на Районната и Общинската изборна комисия и Сребрина Ганушева, препоръчана от партия „ Възраждане “. Тя бе член и представител на РИК на изборите през октомври.

Протоколът от извършените съвещания и предложенията за състав и управителни постове в РИК е изпратен в Централната изборна комисия. В нейните преимущества е да се произнесе за окончателния състав и управление на Районната изборна комисия в 21 МИР Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР