Представителите на Кения доминираха изцяло в лекоатлетическия маратон на Бостън

...
Представителите на Кения доминираха изцяло в лекоатлетическия маратон на Бостън
Коментари Харесай

Тотална доминация на Кения в маратона на Бостън

Представителите на Кения преобладаваха напълно в лекоатлетическия маратон на Бостън и завоюваха пет от шестте места на подиума при мъжете и дамите в 126-о издание на конкуренцията. Кениецът Евънс Чебет завоюва надпреварата при мъжете с време 2:06.51 часа, с цел да стигне до първа купа в Бостън. Той не приключи, когато взе участие за първи път в този маратон през 2018 година.

Шампионът от 2019 година Лорънс Чероно приключи на второ място с 2:07:21, а трети се подреди миналогодишният победител Бенсън Кипруто с 2:07:27 часа.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 и победителка в маратона в Ню Йорк 2021 Перес Йепчирчир от Кения победи при дамите.

Джепчирчир завоюва с третото най-хубаво време в историята на надпреварата от 2:21.01 часа и стана първата спортистка стигнала до триумф в олимпийския маратон, маратоните на Ню Йорк и Бостън.

Представителката на Етиопия Абабел Йешане се подреди на второ място с 2:21:05, а трета е Мери Нгуги от Кения с 2:21:32 часа, която взе бронза тук и през предходната година.

Пандемията от ковид наложи миналогодишното съревнование да бъде отсрочено за октомври 2021-а, до момента в който изданието за 2020 година беше анулирано и се трансформира във виртуално за първи път в историята на маратона.

Повече от 28 хиляди участници от всички 50 американски щата и от 120 страни на възраст от 18 до 83 години стартираха в един от най-големите лекоатлетически маратони в света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР