Представителите на анабаптистката християнска религиозна група – амишите, живеят десет

...
Представителите на анабаптистката християнска религиозна група – амишите, живеят десет
Коментари Харесай

Учените са открили тайната на дългия живот на амишите

Представителите на анабаптистката християнска религиозна група – амишите, живеят 10 години по-дълго и доста по-бавно остаряват от останалите хора. Това е по този начин, заради разновидност в един от гените, оповестява Би Би Си, цитирайки американски учени.Много членове на амишката общественост са последователи на елементарния живот в селото.Хората имат генна разновидност, която забавя процеса на стареене и удължава живота им приблизително с 10 години. Това е заключението на учени от Американския северозападен университет в Илинойс. Тази рядка разновидност в гена SERPINE1 пази неговите носители от диабет вид II, рискът от който се усилва с възрастта.Учените се надяват, че откритието ще помогне за повече схващане на това, по какъв начин работят процесите на стареене на клетъчно равнище. И, да се основат препарати, които ще удължават живота на другите хора.Учените назовават откритата разновидност “полезна разновидност ”.Генната разновидност, открита в доста от членовете на амишската общественост, има резултат върху протеин – инхибитор на плазминогенния активатор 1 (PAI-1), който преди беше прочут основно като един от факторите, които обезпечават съсирването на кръвта.
Както се оказва, всеки четвърти член на амишката общественост има разновидност в гена SERPINE1, което води до по-ниско кръвно наличие на протеин PAI-1. Учените преди този момент са предполагали, че PAI-1 има и други функционалности, с изключение на обезпечаване на кръвосъсирването.Дъглас Воган, кардиолог от Северозападния университет, споделя, че “страничният ” резултат на протеина е открит по време на опит с мишки. Гризачите, в чиято кръв има повече PAI-1, остаряват и умират от проблеми със сърдечно-съдовата система в относително ранна възраст, до момента в който мишките с по-ниско наличие на този протеин в кръвта живеят по-дълго.Според учения, този модел е годен и за хората. Хората с по-високи равнища на PAI-1 в кръвта имат по-голяма възможност да развият диабет вид II, те са по-склонни да имат метаболитни проблеми и умират в по-млада възраст, нормално от болести на сърдечносъдовата система.Още през 1991 година, учените виждат, че доста членове на общността имат ниски равнища на PAI-1 в кръвта. Преди две години, откриватели от Северозападния университет решили да схванат с какво се свързват и до какви последствия води това. Проучването включвало 177 представители на амишките общности, живеещи в селските региони на Индиана.Дали всичко зависи от метода на живот?

 1026716646 - Учените са разкрили тайната на дългия живот на амишите
Амишите, придвижване на протестанти от анабаптистки вид, са почитатели на Яков Аман, Амишката религия се основава на строго, съвсем безусловно пояснение на Библията.Животът на амишите е елементарен: те живеят най-вече в села. Занимават се със земеделие и отхвърлят да употребяват съвременни технологии.Броят на амишите е повече от 200 хиляди души. По етническа принадлежност са най-вече елзаски – потомци на към 200 учредители, емигрирали от Европа в Северна Америка. Днес множеството амиши живеят в Съединени американски щати и Канада.Тези амиши, които са притежатели на мутиралия ген, са живели приблизително до 85 години, т.е. 10 години по-дълго от техните другари от общността, които не са имали тази разновидност. Сред тях не е имало нито един болен от диабет вид II, до момента в който измежду амишите, които нямат тази генна разновидност, честотата на диабета е била 7 %.Както се оказа, инсулиновите носители са с 28 % по-ниски в носителите на генни разновидности, в сравнение с техните сънародници, които нямат разновидност в SERPINE1 гена.Също по този начин, учените разкрили, че теломерите (крайните елементи на хромозомите) на носителите на генната разновидност са били приблизително с 10 % по-дълги от теломерите на останалите амиши. Дължината на теломерите дефинира биологичната възраст на индивида: клетката престава да се дели сега, когато дължината на най-малко един теломер доближи извънредно къса стойност.Механизмът на деяние на протеина PAI-1 върху процеса на стареене към момента не е явен, само че откривателите са уверени, че е допустимо да се приказва за директна връзка сред ниското равнище на PAI-1 в кръвта и забавянето на процеса на стареене.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР