Представители на Южна Корея съобщиха, че анализи на проби, взети

...
Представители на Южна Корея съобщиха, че анализи на проби, взети
Коментари Харесай

В Южна Корея има повторно заразени с коронавирус, но вероятно не го разпространяват

Представители на Южна Корея оповестиха, че разбори на проби, взети от възстановили се от Covid-19 пациенти, демонстрират, че всички имат обезвреждащи антитела , само че съвсем половината към момента демонстрират вирусен генетичен материал.

Това разкри шефът на Корейските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите лекар Йонг Юн-кьонг, представена от Си Ен Ен.
 Добри вести от Южна Корея
Добри вести от Южна Корея

Едва 8 нови инфектирани

Тя добави, че тези пациенти най-вероятно не заразяват други хора с новия ковид.

" Човек може да допусна, че зависейки от пациента, вирусът може да остане разнообразни интервали от време в тялото без изцяло да се отстрани, даже и след образуването на обезвреждащи антитела. В ход е още едно изследване ", акцентира шефът.

Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите проучиха 25 възстановили се пациенти, с цел да открият дали Covid-19 може да бъде засечен. 25-те пациенти са основали обезвреждащи антитела против вируса и 12 от пациентите са с позитивна проба за ковид. След обработването на пробите от 12-те пациенти, резултатите са били негативни, разясни Йонг Юн-кьонг.
 141 са към този момент наново инфектираните с COVID-19 в Южна Корея
141 са към този момент наново инфектираните с COVID-19 в Южна Корея

Проучват се аргументите...

Взети са проби от 39 случая, които наново са положителни след цялостно възобновяване и досега 6 са негативни. Продължава изследването на останалите 33 проби.

В Южна Корея досега има 207 случая, които наново са с позитивна проба за ковид след изцеление.

Общо в страната 10 694 са инфектираните с ковид, а 237 са умрелите.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,5 млн. случая и над 178 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 696 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР