Представители на сръбската опозиция съобщиха, че протестът Сърбия срещу насилието

...
Представители на сръбската опозиция съобщиха, че протестът Сърбия срещу насилието
Коментари Харесай

Блокади на пътища се очакват в Сърбия

Представители на сръбската съпротива оповестиха, че митингът " Сърбия против насилието " ще се организира в събота от 18 часа, а в петък следобяд автомагистралата Е-75 ще бъде блокирана на три места в Белград и на едно в Нови Сад, оповестяват сръбските медии.

В петък митинги ще се проведат и във Върбаш, Нови Сад, Рума, Вършац, Майданпек, Чачак, Лучани и Зайчар.

В събота също се чака да бъдат блокирани автомагистрали по време на митинга " Сърбия против насилието ". Седмичните митинги в Сърбия против насилието набират скорост от началото на май, когато Сърбия беше разтърсена от две всеобщи убийства, едното в начално учебно заведение в Белград, а другото покрай град Младеновац- При двете стрелби бяха убити 18 души.

Протестиращите упорстват за уволнението на министъра на вътрешните работи и шефа на разследващата организация. Те желаят преустановяване на по-нататъшното поощряване на насилието в медиите и общественото пространство, в това число разпускането на сръбския регулаторен орган за електронни медии (REM), лишаване на национални лицензи за лъчение на телевизионни станции, които предизвикват насилието, като проправителствените Pink TV и Happy TV.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР