Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата

...
Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата
Коментари Харесай

78 години от освобождаването на Аушвиц: Русия не е поканена на честването

Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата годишнина от освобождението на нацисткия лагер на гибелта " Аушвиц-Биркенау " от Червената войска поради съветската експанзия против Украйна, заяви музеят в Аушвиц, представен от Франс прес.

Поради експанзията против свободна и самостоятелна Украйна представители на Русия не бяха поканени да вземат участие в тазгодишното честване на годишнината от освобождението на Аушвиц ", съобщи пред Агенция Франс Прес представителят на музея Пьотр Савицки.

Russia is not invited to tomorrow’s anniversary of the liberation of Auschwitz by the Red Army.

" Given the aggression against Ukraine...Russia will need an extremely long time and deep self-examination to return to the civilized world, " says
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Досега Русия постоянно е взела участие в церемониите, които се състоят всяка година на 27 януари, като неин представител е произнасял тирада на главната гала.
Според шефа на музея Пьотр Чивински е било явно, че той не би могъл да " подпише писмо с покана до съветския дипломат " в подтекста на спора.

" Надявам се това да се промени в бъдеще, само че ни следва да извървим дълъг път. На Русия ще й би трябвало изключително доста време и доста бездънен самоанализ след този спор, с цел да се върне в обществото на цивилизования свят ", съобщи той, представен от организация ПАП.

Russia not invited to ceremony marking Auschwitz liberation

Photo:
— Ynetnews (@ynetnews)
В деня на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари музеят назова съветското нахлуване " безчовечен акт ". " Съдник на този безчовечен акт ще бъде историята, а на неговите причинители - да се надяваме - Международният углавен съд ", съобщи в " Туитър " музеят.

Изграден в окупирана Полша, " Аушвиц-Биркенау " е знак на геноцида, осъществен от нацистка Германия, над шест милиона европейски евреи, един милион от които умират в лагера сред 1940 и 1945 година, и над 100 000 души, които не са евреи.

Лагерът, в който умират също към 80 000 поляци, 25 000 роми и 20 000 руски бойци, е освободен от Червената войска на 27 януари 1945 година, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР