Представители на политически сили в 48-ото Народно събрание се събраха,

...
Представители на политически сили в 48-ото Народно събрание се събраха,
Коментари Харесай

По инициатива на БСП: Партиите на среща в парламента за спешни въпроси

Представители на политически сили в 48-ото Народно заседание се събраха, с цел да обсъдят стопански ограничения. Поканата за среща бе на " Българска социалистическа партия за България ", с цел да се търси решение за незабавни ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова основните тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост.

„ За нас най-важната тематика е инфлация, цени, приходи, настъпващият отоплителен сезон и нуждата от ограничения да подкрепим семействата и стопанската система в идващите сложни месеци. Предстоят комплицирани диалози за сформиране на държавно управление, само че по едно и също време с това би трябвало да приемем и бюджета за идната година ”, сподели преди срещата Нинова. Тя изрази вяра депутатите да реализират най-малко единодушие по базовите пера, които би трябвало да бъдат финансирани. На въпрос дали може това да е основата на една бъдеща коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, Нинова отговори негативно.

" Надяваме се на необорим и спокоен диалог. Обикновено в зала избуяват страстите, а не желаеме да оставим страната без тези решения в тези комплицирани месеци ", сподели Нинова.

Тя съобщи, че от Българска социалистическа партия ще предложат на останалите партии обществен пакет с финансова аргументация какъв брой коства.

" Най-вероятно следва да чуем какви ще са политиките, които другите партии ще водят. Това, което мога да кажа, е, че ние ще бъдем градивна съпротива, няма да бъдем като ГЕРБ, които работиха деструктивно ", сподели пред публицисти Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " преди инициираната от Българска социалистическа партия среща.

Сабрутев бе безапелационен, че инфлацията е международна, а не е на Политическа партия.

От партията показаха, че Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев ще се срещнат с представители на Българска социалистическа партия, с цел да показват акцентите в обществената и икономическата стратегия на партията, за която партията ще търси поддръжка в новия парламент.

" Приоритетите на „ Продължаваме промяната “ в обществената сфера включват увеличение на минималната работна заплата на 50% от междинната – на 860 лв; увеличение на пенсиите с 20%, с цел да изпреварват инфлацията; нова формулировка за енергийна беднотия и 2 цени за ток, газ, вода и парно на база на консумация; повдигане на данъчния заем за младите фамилии с деца с 50%; продължение на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължение на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от междинната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.). Сред ограниченията за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, без значение от пазарните флуктуации; без нарастване на налозите ", показаха от Политическа партия.

" Приоритетите в областта на стопанската система включват ограничение на бюджетния недостиг до 3% с оптимално транспарантно консумиране на обществените средства; в допълнение нарастване на прага за регстрация по Данък добавена стойност до 160 хиляди лева; опазване на данъчните ставки на актуалните равнища ", допълнипа от партията.

От ГЕРБ-СДС споделиха пред Българска телеграфна агенция, че също ще отидат на срещата, инициирана от Българска социалистическа партия. Те ще бъдат показани от Кирил Ананиев, Александър Иванов и Делян Добрев.

От " Демократична България ", " Възраждане " и " Български напредък " обявиха, че няма да участват. Към момента не е известно дали на срещата ще има представители на Движение за права и свободи.

Миналата седмица се състояха три срещи на политическите сили в Народното събрание. На едната, по самодейност на „ Демократична България “, те взеха решение посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени на първото съвещание на новото Народно заседание, а на другата среща разискаха предлагането на ГЕРБ-СДС президентът на Украйна Володимир Зеленски да насочи видеообръщение към депутатите при откриването на Народното събрание.  В началото на предходната седмица се състоя и техническа среща за разпределението на местата в залата.

Президентът Румен Радев свика първото съвещание на 48-то Народно заседание на 19 октомври, сряда, от 09:00 ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР