Представители на общественото движение Суоми енсин (Финландия над всичко), което

...
Представители на общественото движение Суоми енсин (Финландия над всичко), което
Коментари Харесай

Антибежански протести във Финландия, мюсюлмани скандираха в Испания: Не сме терористи

Представители на публичното придвижване " Суоми енсин " ( " Финландия над всичко " ), което се разгласи против приемането на бежанци в страната, участваха в митинг във финландския град Турку, където през вчерашния ден мароканец атакува с нож минувачи. Десетки хора се събраха на мястото, оповестява БТ.

" На процедура всички финландски политически партии утвърждават неконтролираната миграция. Но би трябвало да следваме образеца на Япония, тъй че единствено тези, които са встъпили в брак (с жител на Финландия), да могат да дойдат тук, и тези, които са получили работа в интерес на финландското общество ", акцентира водачът на придвижването Марко де Вит.

" Тук не би трябвало да идва кой откъдето си желае ", добави той.

Провеждането на акцията се пробва да попречи на група поддръжници на приема на бежанци, скандиращи " Няма език на омразата ". Няма известия за конфликти сред стачкуващите от двете страни.

Снощи в центъра на Турку 18-годишен мигрант от Мароко, дошъл предходната година във Финландия и подал молба за леговище, атакува с нож инцидентни минувачи, вследствие на което двама починаха, а осем бяха ранени в друга степен.

В същото време стотина мюсюлмани се събраха на улица " Рамбла " в Барселона и скандираха " Ние не сме терористи " и " Ислямът е мир ", заяви Асошиейтед прес.

Демонстрацията на членовете на мюсюлманската общественост в Барселона бе проведена при чешмата " Каналетас " - едно от знаковите места на туристическата улица, където в четвъртък бе осъществено кърваво нахлуване с микробус, за което четиримата съществени обвинени са мароканци.

Мюсюлманската общественост в град Рипол, на към 100 км северно от Барселона, където живеят част от забърканите в атентатите в Барселона и град Камбрилс, осъдиха тези набези и изрекоха състрадание на жертвите.

" Каталунските мюсюлмани показват състрадание към фамилиите на жертвите, желаят цялостно възобновяване на ранените и изричат взаимност с жителите на Барселона, Каталуния и Испания ", се чете през днешния ден на записка на вратата на джамията в Рипол.

В нея се жигосва още " всяка форма на тероризъм " и се показва вяра, че " виновните за тази офанзива ще бъдат задържани и дадени на съд час по-скоро ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР