Представители на Министерството на финансите на САЩ заявиха във вторник,

...
Представители на Министерството на финансите на САЩ заявиха във вторник,
Коментари Харесай

САЩ обмислят да предложат мита върху руския петрол като алтернатива на ембаргото



Представители на Министерството на финансите на Съединени американски щати обявиха във вторник, че възнамеряват да предложат на финансовата среща на Г-7 тази седмица европейските страни да наложат мита върху съветския нефт като по-бърза опция на въвеждането на изцяло петролно ембарго, оповестява Ройтерс.

Европейският съюз обмислят поетапно ембарго върху вноса на съветски нефт като идващ отговор на войната на Москва в Украйна, само че опасенията на някои източноевропейски страни по отношение на доставките съставляват съществена спънка за този шести пакет от наказания.

Тарифният механизъм, който ще бъде препоръчан от Съединените щати, ще има за цел да задържи съветския нефт на пазара, само че да ограничи размера на приходите, които могат да постъпват в Москва от експорт на черното злато, уточни пред кореспонденти в Брюксел представители американскоот финансов министерство.

Финансовите министри и шефовете на централните банки от групата на седемте богати народи, известни като Г-7, би трябвало да се срещнат в Брюксел по-късно тази седмица.

Тъй като съветският нефт се продава с отстъпка по отношение на международните петролни примери, цената може да бъде избрана на равнище, което по едно и също време да улови част от тази разлика (отстъпка) и да понижи облагите на Русия, споделиха публични американски лица. Но митата би трябвало да бъдат задоволително ниски, тъй че Русия въпреки всичко изкарва облага по отношение на индустриалните си разноски, което да й дава тласък да продължи да изнася нефт, прибавиха те.

Според тях, запазвайки съветския нефт на пазара, това ще избегне евентуални по-нататъшни скокове в цената на петрола от налагането на европейско ембарго, което повишаване на петрола пък би могло да компенсира отрицателното влияние на ембаргото върху съветските доходи.

Източниците на Ройтерс от финансово министерство на Съединени американски щати също по този начин споделиха, че доста държавни управления имат мощно предпочитание да спрат да купуват съветски нефт допустимо най-бързо, само че това крие висок риск едно изрично ембарго на съветския нефт да увеличи доста цената на значимата енергийна суровина.

Министерството на финансите на Съединени американски щати преглежда механизми за ценообразуване, в това число цени, с цел да помогне за отбраната на международната стопанска система от спомагателни вреди от високите цени на силата, споделиха те.

Парите от наложените мита пък могат да бъдат вложени във фонд за възобновяване и реорганизация на Украйна, облекчаване по този метод желанието на западните страни Москва да заплати най-малко част от огромните старания за възобновяване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР