Представители на малки транспортни фирми с до 5 камиона се

...
Представители на малки транспортни фирми с до 5 камиона се
Коментари Харесай

Представители на малки транспортни фирми се събират на среща в Пловдив

Представители на дребни транспортни компании с до 5 камиона се събират на среща в Пловдив, с цел да обсъдят проблемите в бранша за транспорт на товари. Срещата се провежда от новоучреденото съдружие „ Аз имам камион ". Сред главните обсъждани тематики ще е предстоящото ново нарастване на толставките с 50% от началото на 2023 година.

От сдружението акцентират, че след повдигането на толтаксите от първи юли, когато в системата бяха включени и второкласните пътища, са събрани над 100 милиона лв. повече спрямо миналата година, само че отчетност защо са изразходвани тези средства досега няма. Владимир Майсторов, ръководител на УС:

„ Предстои още веднъж повишение на толтаксите, което значи, че ще би трябвало ние да вдигнем цената на услугата. Като я вдигнем с 5%, в магазина се подвига всичко с 50%. Ние не сме срещу да плащаме толтакси, ние сме „ за ", когато имаме пътища. Навсякъде в Европа следва повишение на толтакси, само че с 2-3% - 5 до 10 %, което е търпимо и хората там имат поддръжка на пътища, имат пътища. А тук от нас желаят да вземат пари, с цел да построят занапред пътища ".

Малките превозвачи са изправени пред банкрут, а това са в по-голямата си част фамилни компании, допълват още от сдружението. Категорични са също, че ще отстояват позицията за заледяване на толтаксите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР