Представители на Левицата“ останаха цяла нощ да охраняват паметника на

...
Представители на Левицата“ останаха цяла нощ да охраняват паметника на
Коментари Харесай

Три палатки с комунисти пазят шмайзера на МОЧА

Представители на „ Левицата “ останаха цяла нощ да охраняват паметника на Съветската войска, заяви Българска национална телевизия. От през вчерашния ден в пространството към монумента има палатков лагер.

Осигурено е и полицейско наличие за защитата му, с цел да не се стига до напрежение. Защитниците на паметника дадоха обещание да обезпечат 24-часово дежурство на смени, с цел да не позволен монументът да бъде демонтиран.

Припомняме, че след повече от 20 години митинги разногласия и прекачване на отговорност, държавното управление промени собствеността на монумента и отключи процедурата, която се бави от десетилетия. С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на мемориалния комплекс „ Паметник на Съветската войска “ в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.

След дадената зелена светлина за премахването му, с което би трябвало да се заеме регионалната администрация, към момента не е ясно къде тъкмо ще бъде изместен паметника. Все още няма изясненост за периодите и финансовата страна на преместването. Музеят на социалистическото изкуство се оказва стеснен за монумента.

Областният шеф е изискал от общината проекта за преместването, направен още през 90-те години. А от общината обявиха, че ще разгласят конкурс за това – какво да има на неговото място в Княжеската градина.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР