Представители на иранската общност във френския град Лион отдадоха почит

...
Представители на иранската общност във френския град Лион отдадоха почит
Коментари Харесай

За да привлече вниманието на Европа за проблемите в родината си, иранец се самоуби във Франция

Представители на иранската общественост във френския град Лион отдадоха респект на Мохамед Моради, техен съотечественик, поставил завършек на живота си, откакто се хвърлил в река Рона.

Опечалените поставиха свещи и цветя на ръба на моста Галиени, а някои от тях скандираха „ жена, живот, независимост “ – лозунгът, сплотяващ стачкуващи против режима в Иран.

Преди да почине, Моради публикува видео във Facebook, в което споделя, че се надява гибелта му да увеличи осведомеността за тежкото състояние на хората в родината му.

" Когато видите това видео, аз към този момент ще съм умрял в реката. Това не е самоубийство по персонални аргументи, задачата ми е да привлека вниманието на европейците, на западните страни към казуса с Иран. Да живее свободата! Жена, живот, независимост ", споделя Моради във видеото.

Иран е обзет от всеобщи митинги след гибелта на млада кюрдска жена, Махса Амини, в полицейски арест в средата на септември. По данни на неправителствени организации, до момента са убити близо 500 стачкуващи, а минимум 100 могат да бъдат екзекутирани.

В понеделник президентът на Иран Ебрахим Раиси сподели, че няма да има „ благосклонност “ за участниците в митингите в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР