Представители на Гугъл, Фейсбук и Туитър се срещнаха с министрите

...
Представители на Гугъл, Фейсбук и Туитър се срещнаха с министрите
Коментари Харесай

Гугъл, Фейсбук и Туитър блокират терористична пропаганда

Представители на Google, Facebook и Туитър се срещнаха с министрите на вътрешните работи на Г-7 на италианския остров Иския (близо до Неапол), съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Те взеха решение да изработят дружно проект за деяние, предусещащ блокиране на материалите с терористичен темперамент, заяви италианският министър на вътрешните работи Марко Минити.

Интернет фирмите ще се стремят да попречат на потреблението на техните платформи за разпространяване на тероризма, в това число посредством бързо различаване и унищожаване на материалите с терористично наличие, посредством експертен разговор и битка с разпространяването на радикални идеологии в интернет.

Това е първият случай, в който страните от Г-7 и представителите на главните интернет компании се събират на една маса, акцентира Минити. Той напомни, че интернет е едно от средствата за рекрутиране, радикализация и образование на задгранични бойци.

"Срещата с интернет фирмите беше повече от удовлетворителна ", добави италианският вътрешен министър и изрази страдание, че организацията "Ислямска страна " се усеща в международната мрежа като риба във вода.

"Авторите на материали, държавните управления и гражданското общество би трябвало да създадат по този начин, че интернет да бъде още веднъж проводник на мира ", съобщи френският му сътрудник Жерар Колон.

"Трябва да създадем повече ", акцентира и изпълняващата длъжността министър на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Илейн Дюк. Тя благодари на огромните обществени мрежи за съдействието.

Падането на сирийския град Ракка, бастион на "Ислямска страна ", е тежък боен удар за групировката, само че това не значи, че тя е унищожена, предизвести Минити. Днес на срещата на Г-7 се обсъждаше опасността от бягащите задгранични бойци на "Ислямска страна " след рухването на бастионите на групата в Ирак и в Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР