Представители на екипа на американския специален прокурор Робърт Мълър са

...
Представители на екипа на американския специален прокурор Робърт Мълър са
Коментари Харесай

Екипът на специалния прокурор на САЩ разговаря с бивш британски разузнавач, създал досие на Тръмп

Представители на екипа на американския специфичен прокурор Робърт Мълър са разговаряли наскоро с някогашния английски шпионин Кристофър Стийл, съставил досие с непроверени изказвания за връзки на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила с Русия, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки източник, осведомен с следствието. Той декларирал, че срещата с Кристофър Стийл се е състояла в Европа през последните седмици.

Досието, в което се твърди, че Русия е събрала компрометиращи финансови и персонални данни за Тръмп, е било предадено на ФБР предходната година. Бившият английски шпионин е бил претрупан от частна американска компания да изследва връзките сред Тръмп и Русия, напомня АП.

Документът с обвинявания бе публикуван във Вашингтон предходната есен преди президентските избори през ноември. Той притегли публичното внимание през януари, когато бе разкрито, че тогавашният шеф на ФБР Джеймс Коми е съветвал Тръмп за неговото наличие.

Президентът на Съединени американски щати назова обвиняванията в досието "фалшиви ". ФБР ги изследва и работи по инспекцията на изказванията в документа.

Разговорът сред Стийл и чиновници от екипа на Мълър демонстрира, че американските представители, проверяващи хипотетичната интервенция на Русия в изборите, не престават да одобряват досието съществено, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР