Представител на Кепитъл Холдинг Груп излезе с позиция след интервю

...
Представител на Кепитъл Холдинг Груп излезе с позиция след интервю
Коментари Харесай

Кепитал Холдинг груп: Проф. Минеков нахлу в частен имот без съдебна заповед

Представител на " Кепитъл Холдинг Груп " излезе с позиция след изявление на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков. В неделя той бе посетител в предаването " На фокус с Лора Крумова ", където той разяснява закани, отправяни по отношение на него във връзка със събарянето на хранилища в Тютюневия град. Професорът няколко пъти заяви пред медиите, че е бил заплашван. този път обаче бе много по-конкретен и съобщи, че опасността е оповестена в уебсайт на почетния консул на Молдова Веселин Чипев. 
Прочетете още
" Когато се разбра, че потеглям за Пловдив, внезапно измежду нощ багерът е прекъснал работа ”, описа още служебният културен министър. По думите му опасността е пристигнала по линия на притежатели, които са “изненадани ” от неговото държание. “Свикнали са, че всичко е тяхно ”, съобщи проф. Минеков. “В опасността, която е била оповестена, е изказано страдание, че не съм бил гръмнат на място в Пловдив. Тя е оповестена на уеб страницата на притежателя на срутената постройка, който е почетен консул на Молдова. Ще желая пояснение от моя сътрудник в Молдова, каква е ролята му като почетен консул на Молдова и каква е ролята му като подобен у нас ”, сподели още Минеков. 

Ето и позицията на представителя на " Кепитъл Холдинг груп ", притежател на собърения към този момент склад на бул. " Христо Ботев " 57, в който главен акционер е Веселин Чипев. 

Обръщаме се към Вас по отношение на присъединяване на министър Минеков в публицистичното предаване " На Фокус с Лора Крумова " no NOVA от 25 септември 2022 година:

По мотив обидните квалификации, откровените лъжи и манипулативното жонглиране с нормативни актове и имена на институции с господин Минеков ще се забележим в съда и по тази причина през днешния ден няма да се занимаваме с тяхното опровержение.

Ще отбележим единствено няколко обстоятелството.

Първо - господин Чипев има единствено един единствен уебсайт - на Почетното консулство на Република Молдова в България, където не попада никаква информация, обвързвана с тематиката.

Второ - „ смъртоносната опасност “, която от две седмици кара господин Минеков да се изживява като страдалец в битката със злите сили, е текст под фотография в обява на „ Банкеръ “. Тя е озаглавена „ Министерството на културата е нездравословно за живота на Тютюневия град “ и е поместена в уеб страницата на „ Банкеръ “ на 8 септември в 1.08 минути. Както доста добре е известно, „ Банкеръ “ съществува от 30 години и постоянно е бил столична медия.

Трето - по какъв начин обявата на „ Банкеръ “ може да служи като опасност за ликвидиране, откакто употребяваният образец е какво би се случило в Съединени американски щати (държава с потвърдено господство на закона, обвързван с частната собственост) с човек, който нелегално нахлува в непозната благосъстоятелност - през нощта, без полицейски чиновници или представители на прокуратурата, без правосъдна заповед и без позволение на притежателите (отново цитираме):

„... По никое време през нощта той (министър Минеков - бел. авт.) скъса " едни " предупредителни ленти и нахлу в непознат парцел - без да изиска позволение от притежателите му, без да разполага със " съответния " правосъден акт и без да е съпроводен от дежурни служители на реда и дежурен прокурор. Всички тези " реквизити " в тази ситуация - дружно или по настрана - са безусловно наложителни, тъй като в случай че някой от тях липсва, служебният министър сигурно ще бъде наказан за безчинство.

Черният комизъм настрани. Ако действието се развиваше в Съединени американски щати, той като нищо щеше да бъде убит в изискванията на неизбежна самозащита и навлизане в непозната благосъстоятелност без позволение. Както обаче гласи едно от най-дежурните български оправдания - тука е по този начин! Тоест - всеки има право да прави каквото му хрумне, стига да е на власт даже и за девет седмици и половина. На фотографията - в качеството си на длъжностно лице, министър Минеков нахлува в непознат парцел без позволение, без правосъдна заповед и без да е съпроводен от представители на Министерство на вътрешните работи и дежурен прокурор. При това - в извънработно време и без притежателите на парцела да имат даже смътна визия какво се случва зад гърбовете им. “

Четвърто - и в изявлението пред „ Биволъ “, и в ефира на „ Нова телевизия “ министър Минеков неколкократно подчертава по какъв начин е сезирал органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за „ смъртоносната опасност “. Ако това е правилно и опасността е действителна, призоваваме министъра да огласи обществено резултатите от направените инспекции, тъй като в противоположен случай „ влиза “ в наличието на двете алинеи на член 286 от Наказателния кодекс:
Който пред подобаващ орган на властта набеди някого в закононарушение, като знае, че е почтен, или показа неистинен доказателства против него, се санкционира за набедяване с отнемане от независимост от една до шест години и с публично неодобрение.Ако набеденият бъде притеглен към наказателна отговорност, наказването е отнемане от независимост от една до 10 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР