Представител на българските спасители ще бъде награден лично от президента

...
Представител на българските спасители ще бъде награден лично от президента
Коментари Харесай

Оказват голяма чест на български герои в Турция

Представител на българските спасители ще бъде награден персонално от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в символ на признателност за напъните и помощта, която страната ни оказа на югоизточната ни съседка след опустошителните земетресения.

Отличието ще получи пожарникарят Петър Петров, който ще съставлява цялата група спасители от България. Той е съпроводен от вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Двамата отпътуваха за Анкара с следващ пакет помощ за потърпевшите от разрушителното земетресение - палатки, одеяла и генератори.
-->
" България взе участие с най-вече жива мощ и помощи. Ние сме се декларирали, като Турция от време на време слага претенции в границите на поставения механизъм за помощ. Отговаряме на тях в границите на опциите ни до степен, в която да не накърняваме нашия потенциал за отбрана от бедствия и повреди. Този жест на помощ се прави оценка извънредно високо и мисля, че беше основен за възстановяване на връзките сред двете страни ", съобщи Демерджиев.

В рамките на визата министърът ще се срещне с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу, с който ще обсъдят защитата на общата граница.

" Турция изключителна интензивно ни оказва помощ като това взаимоотношение дава все по-добри резултати. Към днешна дата, въпреки че опитите за прекосяване нарастват с над 40% спрямо предходната година, позволените мигранти са с 60% по-малко. Така че ние ще продължим с това взаимоотношение и то ще се задълбочава. Това се вижда и се прави оценка също от Европа и този опит се търси от всички европейски страни и от комисията, с цел да бъде мултиплициран и прибавен и на други места ", съобщи Демерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР