Представете си, че е късно през нощта и се мъчите

...
Представете си, че е късно през нощта и се мъчите
Коментари Харесай

Военен трик, с който можете да заспите навсякъде и по всяко време за 2 минути

Представете си, че е късно през нощта и се мъчите да спите. Това не е изненадващо – хроничното недоспиване става все по-разпространено или най-малко от ден на ден се приказва за него.

Изследователите споделят, че близо 30% от популацията на света страда по един или различен метод от бодърствуване и отмалялост.

Ако сте един от тези, на които им е мъчно да заспят бързо (или изобщо), ще се радвате да разберете, че има по този начин наименуван боен способ за сън, употребен от военните сили по света, който оказва помощ на хората да се научат да заспиват единствено за 2 минути.

Методът на военния сън

Военният способ за сън се появява за първи път през 1981 година в книгата на някогашния боен и олимпийски треньор Лойд Бъд-Уинтър, наречена Relax and Win: Championship Performance, която е особено основана за военни и водачи, с цел да се научат по какъв начин да заспиват бързо при всевъзможни условия.

Все отново за военните положителният сън може да бъде въпрос на живот и гибел.

Самият треньор Уинтър прекарва годините след Втората международна война, разговаряйки с военнослужещи и научавайки от водачи за малко известна техника, която те употребяват, с цел да заспят бързо.

Скоро 96% от военните (в голям брой страни), употребявали военния способ от книгата на Лойд Уинтър, се научили да заспиват в границите на 10 минути – даже да има пукотевица на назад във времето. 

Основно внимание на този способ се обръща поредното разпределяне на всяка част от тялото от лицето до пръстите на краката.

След това, до момента в който тялото ви се отпуска, вие изчиствате мозъка си, като мислите за някаква приятна сцена, като да вземем за пример, че сте в лодка в езеро.

И по този начин, каква е вълшебната техника?

Ето 5 основни стъпки, които са особено създадени, тъй че всеки да може да стартира да практикува метода от през днешния ден:

Отпуснете лицето си: започнете, като отпуснете лицето, очите, веждите и челото си и освободете напрежението от устните и челюстите, в това число езика. Почувствайте напрежението в тях и умишлено отпуснете тези мускули.

Започнете да отпускате горната част на тялото си: по-късно се концентрирайте върху горната част на тялото, отпуснете раменете, гърба си и по-късно преминете към ръцете, дланите, дланите и освободете всяко напрежение от пръстите си.

След това отпуснете всеки крайник: оставете чувството за релаксация да премине и през краката ви и почувствайте по какъв начин цялото напрежение изчезва. Оставете краката си да потънат в мекото легло.

Изчистете мозъка си: пробвайте се да изчистите мозъка си от всеки стрес и мисли и си представете успокояващи сюжети. Има няколко метода да извършите това. Например, пробвайте да пресъздавате някои успокояващи облици, като да вземем за пример да се носите в лодка, плаваща в кристално чисто езеро и да гледате нагоре към облаците. Ако това не помогне, пробвайте да си повтаряте думите „ не мисли “ още веднъж и още веднъж за към 10 секунди.

Продължете да дишате: вдишайте и издишайте постепенно. Използвайте метода на дишане 4-7-8. Този способ включва поемане през носа, като броите до 4, задържане на дъха си, като броите до 7, и издишване през устата, като броите до 8. Този метод на дишане може да помогне за закъснение на сърдечната периодичност и да отпусне тялото ви, като по този начин заспите по-лесно.

През първите няколко дни свикването с тази техника може да бъде доста мъчно, по тази причина е значимо да я практикувате всяка вечер в продължение на 1 месец. Въпреки това, можете елементарно да почувствате първите забележими резултати единствено след 1 седмица от военната техника за сън.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР