Предсрочният вот не донесе съществена промяна спрямо изборните резултати на

...
Предсрочният вот не донесе съществена промяна спрямо изборните резултати на
Коментари Харесай

Анализатори: Няма голяма промяна спрямо 4 април, но има крачка напред

Предсрочният избор не донесе основна смяна по отношение на изборните резултати на 4 април, само че, въпреки и с малко, има увеличение на преднината на партиите на митинга.

Около тази теза могат да се обединят доста от първите мнения на анализаторите вечерта в неделя.

Според политолога Антоний Тодоров първите резултати демонстрират, че няма основна смяна от случилото се на 4 април. " Отново тези три обединения - " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", ще би трябвало, в случай че могат, да поемат главната отговорност да сформират държавно управление ", разяснява Тодоров. Той сподели, че е бил изумен, че в хода на акцията те не са показали единодушие, не са излезли да вземем за пример с декларация, че ще създадат всичко допустимо, с цел да има постоянно държавно управление, с което да активизират гласоподавателите да гласоподават. Според Тодоров точно това е една от аргументите за ниската в този момент изборна интензивност.

Тодоров пресметна, че на 4 април партиите на митинга са имали към 95 места – толкоз, с колкото е спечелила ГЕРБ на изборите през 2009 година Сега партиите на митинга се обрисува да получат с към 15-20 повече места, което още веднъж няма да докара до болшинство, само че е задоволителна основа да се поеме отговорност за ръководството.

" Избирателят с държанието си зададе въпрос: " Нали преди три месеца ни питахте, за какво ни питате отново ", разяснява политологът Огнян Минчев. Според него резултатът е доста сходен на този от 4 април - не е същият, само че е изцяло съпоставим. " Избирателят даде мандат за смяна, само че не и за гражданска война. Даде мандат за промяна, а не за изчегъртване. Избирателят сподели и че в България имаме следващата трета популистка вълна - след тази на Национална движение „Симеон Втори" на Симеон Сакскобургготски и на Бойко Борисов, само че тази трета популистка вълна е много по-слаба от първите две ", уточни още Минчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР