Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, заедно със заместник-председателя и депутат

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, заедно със заместник-председателя и депутат
Коментари Харесай

Мицкоски пред германския посланик: Конституционните промени не трябва да са условие за преговорите с ЕС

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, дружно със заместник-председателя и народен представител Александър Николоски, се срещна с посланика на Германия в Северна Македония Петра Дрекслер, заяви " Сител ".

Както осведомиха от партията, на срещата са били разисквани настоящата политическа обстановка и процесът на европейска интеграция на страната.

" Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски осведоми дипломат Дрекслер за настоящата политическа обстановка в страната и за това, че държавното управление " умишлено нарушава Правилника за активността на Народното събрание, като не подлага на гласоподаване измененията в Конституцията, тъй като няма болшинство от две трети ", се показва в известието след срещата.

" Мицкоски още един път повтори позицията на партията, че няма да поддържа конституционни промени и уточни, че двустранните въпроси не би трябвало да бъдат изискване за започване на договаряния с Европейски Съюз. Той съобщи, че в изискванията, когато държавното управление е делегитимирано и няма поддръжка от жителите, е належащо да се проведат предварителни парламентарни избори. " - се споделя още в изказването.

Същевременно Мицкоски е изразил " огромна признателност за съдействието и поддръжката " на Германия към Македония.

Припомняме, откакто редица депутати и държавни ръководители се изрекоха от трибуната на македонския парламент, ръководителят на Народното събрание на РСМ, Талат Джафери, приключи дебатите и съвещанието на 18 август.

Джафери не разгласи по кое време ще се организира идващото съвещание, на което по процедура и правилника на Народно събрание би трябвало да бъдат гласувани измененията.

Той разгласи, че ще заяви спомагателна информация на народните представители. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР