Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе задържан

...
Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе задържан
Коментари Харесай

Председателят на Върховния съд на Украйна арестуван за подкуп в размер на 2,7 милиона долара


Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе арестуван за рушвет в размер на 2,7 милиона $, заяви УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

Арестът бе осъществен през вчерашния ден – деня, в който украинският президент Володимир Зеленски се върна в страната след тридневна обиколка в Европа. Зеленски разгласи, че е получил обещания за още помощ от съдружниците, и увери, че поддръжката за присъединението на Украйна към Европейския съюз се е нараснала.

Борбата с корупцията е едно от главните условия, които Европейски Съюз слага пред Киев.

Националното антикорупционно бюро (НАБО) на Украйна заяви, че дружно със Специализираната антикорупционна прокуратура (САП) са разкрили корупция в огромни размери във Върховния съд (ВС).

НАБО и САП разкриха огромна корупция във Върховния съд, а точно – скица за приемане на непозволени облаги от управлението и съдиите от Водоснабдителна система. В момента се правят неотложни следствени дейности. Подробности по-късно “, написа в изказването, оповестено във Facebook.

Източник от правоприлагащите органи удостовери пред УНИАН, че ръководителят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е махленски във взимане на рушвет в размер на 2,7 милиона $.

Князев заема поста от 1 декември 2021 година

„ Във връзка със протичащото се “ през днешния ден ще се състои изключително съвещание на Пленума на Върховния съд, оповестиха от най-висшата правосъдна инстанция в Украйна.

Арестът в Киев по стичане на събитията съответства със абсурда в София, завихрен от основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител – „ лицето Борислав „ Боби “ Сафафов “ (по думите на Гешев, б.р.). Фактите нямат нищо общо един с различен. Но става мъчително ясно, че воюващата и към момента отвън Европейския съюз Украйна по-бързо ще се оправи с корупцията си, в сравнение с членката на Европейски Съюз, само че по-близка до руско-азиатския манталитен България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР