Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е проверяван

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е проверяван
Коментари Харесай

Проверка до дупка: Панов публикува актовете на инспекторите срещу себе си

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е проверяван от правосъдния инспекторат (ИВСС) по голям брой сигнали, само че по нито един от тях не са открити нарушавания. Досега ИВСС отхвърляше да разгласява документите от инспекциите и Панов заведе дело по Закона за достъп до социална информация, с цел да получи събраните за себе си данни.

В понеделник ръководителят на Върховен касационен съд разгласява документите по три инспекции – за оказан от него напън върху съдиите от апелативния спецсъд поради делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева, поради срещи с юрист Иван Тодоров, брат на притежателя на компания " Сиела " и поради снимането на абсурден музикален клип в Съдебната палата.

Хем има напън, хем не

Най-подробно тестваният от инспекторите проблем е инспекцията, за рушвет против Иванчева. Това се случи в края на 2018 година Поводът бе, че в един и същи ден спецсъдът пусна от ареста някогашната кметица и тогавашната ѝ заместничка Биляна Петрова, а по-късно втората инстанция анулира това решение.

Панов назначи инспекция от трима висши съдии. В невиждана позиция тогава прокуратурата настоя на проверяващите да не се дава достъп до материалите. Проверка въпреки всичко бе осъществена и бяха открити нарушавания. Тримата висши съдии записаха, че апелативният спецсъд даже не е разполагал с решението на първата инстанция, когато го е спрял. Освен това на двете не е бил даден наложителният 7-дневен период, с цел да се защитят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР