Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков е наредил вътрешна

...
Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков е наредил вътрешна
Коментари Харесай

ВАС проверява теч на информация за дело към президентски секретар

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков е наредил вътрешна инспекция по публикуваната от прокуратурата информация за комуникация сред " Prezident-Pl. Uzunov "  и предприемача Пламен Бобоков. Това оповестиха от кабинета на Чолаков през днешния ден. От публикуваните в петък доказателства, събрани по делото " Боклукгейт " стана ясно, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено правосъдно решение. Става дума за делото за освобождението на танкера " Бадр ".

Проверката би трябвало да откри " всички обстоятелства и условия по отношение на приключването на информацията ", споделят от съда.

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента. " Нямам  никакви терзания ", сподели той в петък.

Прокуратурата огласи в петък два диалога на Бобоков, открити при проучването на информацията, събрана от електронните устройства на предприемача. Единият е тъкмо замяна на текстови известия сред Бобоков и лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “. От връзката е видно, че на 27 декември 2018 година " Prezident-Pl. Uzunov "  изпраща поредност от известия на предприемача. Те гласят: " Има единствено план на решението ", " Първо ще го видиш ти ", " Още не подписано ". В отговор Бобоков написа: " Разбрах ". На същия ден в 16.20 ч обвиняемият получава от " Prezident-Pl. Uzunov "  и снимков файл на правосъдно решение, съпроводено с уточняващ текст: " Това ще е в оригинал ". На 3 януари " Prezident-Pl. Uzunov "  изпраща на Бобоков линк към решение на Върховния административен съд от дата 2 януари 2019 година, което е идентично с текста, изпратен от " Prezident-Pl. Uzunov " още на 27 декември 2018 година Справка в системата на Върховен административен съд демонстрира, че става дума за делото за освобождението на либийския танкер  " Бадр ".

 
Съветник на президента е махленски в търговия с влияние
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР