Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в онлайн среща за глобалните предизвикателства пред киберсигурността

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в онлайн среща за световните провокации пред киберсигурността, проведена от Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност на конгресмен Робърт Питинджър.

В рамките на събитието Дан Коутс, някогашен шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати, конгресмен и сенатор, акцентира, че най-големите закани за киберсигурността произтичат от страни с нужните качества.

Румънският евродепутат и ръководител на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика Кристиан Бусой показа, че киберсигурността е детайл от битката за мозъците на хората и втълпяване на песимизъм към европейските полезности.

Цветан Цветанов взе участие в онлайн събитие за провокациите пред сигурността, свързани с 5G технологиите от Китай

Адмирал Денис Блеър, някогашен шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати и пълководец на американските военноморски сили в Тихоокеанския район, изясни, че проблемите на киберсигурността не могат да бъдат позволени от една страна, нужна е коалиция от единомислещи страни, като сполучливата формула постоянно се крие в публично-частни партньорства, които подсигуряват задоволително високо равнище на експертност и развойна активност.

Според естонския евродепутат Джак Медисън пандемията с Covid-19 за следващ път е посочила, че независимостта и сигурността са взаимно свързани.

Според Джеймс Луис, старши зам.-председател и шеф на Програмата за технологии и публични политики на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон, интернационалната среда се утежнява и киберсигурността е новото “бойно поле”.

Участниците в полемиката споделиха също отзиви за добавената стойност на образованието и цифровите умения, вероятния принос на районни организации към киберсигурността и потребността от самодеен държавен метод към кибер заканите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР