Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал
Коментари Харесай

Георги Георгиев с нов сигнал до прокуратурата за нарушения с разрешение за строеж

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал в прокуратурата против още едно позволение за градеж, този път поради гражданско неодобрение в регион " Възраждане.

Ето какво написа по този мотив Георгиев във Facebook:

Подадох сигнал в прокуратурата против още едно позволение за градеж в жилищен квартал. Този път поради гражданско неодобрение в регион " Възраждане ".

Сходен с проблема в " Овча купел " се оказа градежът пред блок 18 в Зона Б-5 в регион " Възраждане ". Гражданите се обърнаха към мен с искане да спрем строителството на нова постройка с повърхност от над 7000 кв. м. наоколо до домовете им.

Поисках основният проектант на Столична община Здравко Здравков да откри дали има нарушавания при строителството. Кметът на региона госпожа Савина Савова ни спомага изцяло при инспекцията, за което ѝ благодаря.

Резултатите са, че има нарушавания в строителната документи и при установяване на отстоянията на новата постройка по отношение на съществуващия огромен жилищен блок.

Затова, след месец работа по случая и намиране на законови учредения за това, през днешния ден сезирах прокуратурата и уведомих за това протестиращите жители, които се обърнаха към мен преди няколко седмици за подпомагане.

Благодаря и на тях за дейната им позиция. Законът е над всички. И всички сме равни пред него.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР