Председателят на специализирания наказателен съд Мариета Райкова отрече да е

...
Председателят на специализирания наказателен съд Мариета Райкова отрече да е
Коментари Харесай

Шефката на спецсъда няма сигнали за Андон Миталов

Председателят на профилирания углавен съд Мариета Райкова отхвърли да е получавала сигнали против Миталов.

След изказването на държавния секретар на Съединени американски щати Помпео през вчерашния ден Райкова не се е чувала със съдията, като той не й се е обаждал. В момента арбитър Андон Миталов е в отпуск по болничен, друго шефът на спецсъда не знае за него.

Мариета Райкова се оказа че не знае за крайния резултат на инспекцията от страна на ИВСС, която бе оповестена тази заран. Тя посочи, че би трябвало да се направи разграничаване сред това дали има данни за корупция и дали има нарушавания при провеждането на тази процедура. Райкова съобщи, че за второто би трябвало да отговори инспектората.

Мариета Райкова не може да даде отговор и дали оповестяването на мярката от страна на Съединени американски щати може да бъде мотив за преразглеждане и на други решения на арбитър Миталов. Няма информация за сигнали за корупция против съдията.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд е уличеният в корупция и глобен от Съединени американски щати.

В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България.

" Това е доста сериозен удар за нас. Първото, което предприехме е да изпратим питане до Специализираната прокуратура, има ли формирано досъдебно произвеждане, показани ли са доказателства от американска страна. Едно лице дали е отговорно или почтено се потвърждава с развой, след извършено следствие и с присъда ", разясни още Райкова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР