Председателят на скоро сформираната политическа формация преди изборите, заяви, че

...
Председателят на скоро сформираната политическа формация преди изборите, заяви, че
Коментари Харесай

Борис Бонев: Моят призив към ПП и ДБ е да се фокусираме върху София и местните избори

Председателят на скоро образуваната политическа групировка преди изборите, съобщи, че договаря с Политическа партия и Демократична България за кандидатура за кмет на столицата, като тогава посочи, че не държи да е тъкмо неговата.

Отказът на ПП-ДБ да поддържат ГЕРБ е логически, безапелационен е още Бонев. И припомня на Политическа партия и Демократична България, че взаимните им дейности би трябвало да се образуват, с цел да не пропилеят шанса да сложат завършек на ръководството на ГЕРБ в София, тъй като, по думите му, хората към този момент били изтощени от него. Важно е бъдещето на София да не бъде поставяно на карта, счита Бонев.

" Шансът е един и той е един път на 4 години. Ако бъде прахосан, хората няма да ни го простят. Не мога да приема,че сме обречени на ГЕРБ. Не имам вяра, че ще се случи коалиция сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Това би било изменничество към стотици хиляди хора в София ", разяснява водачът на " Спаси София ".

И посочи, че има голяма разлика сред локалните и националните избори, уточни Бонев.

" На локалните хората чакат конкретика. Важно е претендентът за кмет да я има. Не би трябвало да разчитаме, че ще спечелим с % или два разлика ", подсети той.

" Много градове и замъци на ГЕРБ могат да паднат. Така ще може да се спре и рецесията на национално равнище. Всички сега вършат изчисления предвид на локалните избори ", проучва Борис Бонев държанието на партиите в този миг, когато остават месеци до кметските избори.

Според водача на " Спаси София ", от една страна на парламентарния избор се е видял максимумът на ГЕРБ, само че от друга, макар успеха в столицата, с техния резултат Политическа партия и Демократична България нямаше да реализират болшинство в Столичния общински съвет, в случай че това беше локален избор.

" Видяхме какъв е техният най-много. Назрял е исторически миг за смяна в метода, по който се ръководят българските градове. Безотговорно ще бъде, в случай че силите, които имат опцията и упоритостта да създадат тази смяна, се провалят. Резултатите от изборите приказват, че нещата не вървят добре. Въпреки успеха на ПП-ДБ в София, в случай че това бяха локални избори, нямаше да имат болшинство в Столичния общински съвет. А без такова, който и да бъде определен за кмет, вероятността да извърши желанията и обещанията си е съвсем нулева. Общинският съвет има сериозна власт ", разяснява Бонев.

 

" Дори и в подтекста на национални договаряния за държавно управление, в които София да бъде разменна монета за успокоение на първите двете политически сили. Не е и моментът да се вършат неточности и взаимни отстъпки, свързани с претендента за кмет, с екипа на този кмет, с целите и акцията, която би трябвало да бъде извършена ".

 

" Хиляди анализатори бабуват за коалиция сред първите две политически сили. За нас това е неприемливо реабилитиране на ГЕРБ. Намирам за наивно да си затворим очите за всички тези проблеми, които ГЕРБ сътвори на национално и локално равнище ", заключи Бонев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР