Председателят на северномакедонската партия ДСИ Али Ахмети потвърди, че е

...
Председателят на северномакедонската партия ДСИ Али Ахмети потвърди, че е
Коментари Харесай

След Хашим Тачи и Али Ахмети получи призовка в Специалния съд в Хага

Председателят на северномакедонската партия ДСИ Али Ахмети удостовери, че е получил покана да се яви пред Специалния съд в Хага, с цел да даде показания като един от създателите на АОК, съобщи БГНЕС.
" Върховенството на закона и постигането на същинска неселективна истина, вътрешна и интернационална, са моя непрекъсната цел и обвързване през цялата ми активност. Ето за какво ви известявам, че Специалната прокуратура на Косово ме предложения да дам показания като един от създателите на АОК и член на Генералния щаб. Приех поканата без съмнение и реализирах градивен контакт и съдействие с публични лица в Хага. Винаги съм за неселективната истина и съм разполагаем на правосъдните управляващи като очевидец в освободителната война на албанския народ против геноцида на сръбския режим на Милошевич ", написа Ахмети във Facebook.
Миналата седмица пред Хагския арбитражен съд беше свикан президентът на Косово Хашим Тачи, с цел да свидетелства в продължение на три дни за ролята си във войната в Косово.
Засега няма информация дали поканата на Ахмети има нещо общо с чуването на Тачи.
В допълнение към президента на Косово Хашим Тачи, Специалният съд в Хага повдигна обвинявания против Кадри Весели, водачът на ДПК, който беше шеф на косовската разследваща работа от времето на военния спор до 20018 година. Към тези хора в листата на обвинените на Специалния съд, съгласно косовските медии, са включени и други висши чиновници на АОК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР