Председателят на Съвета на генералите и бивш зам.-министър на вътрешните

...
Председателят на Съвета на генералите и бивш зам.-министър на вътрешните
Коментари Харесай

Легендарен генерал от казахстанската полиция е загинал в разбилия се самолет

Председателят на " Съвета на генералите " и някогашен зам.-министър на вътрешните работи военачалник Рустем Кайдаров е един от починалите при самолетната злополука в Казахстан. Той е прочут като живата легенда на казахстанската полиция, издигнал се от редови служител на реда до зам.-министър на Министерство на вътрешните работи и професор по право.

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разгласи 28 декември за ден на печал поради злополуката с пътническия аероплан на самолетна компания " Бек Еър " край Алмати, заяви във Facebook прессекретарят му Берик Уали, представен от ТАСС.

По последни данни броят на жертвите е 15 . Здравните управляващи в Алмати оповестиха, че екипите на спешна помощ са транспортирали до медицинските институции в града 66 души, от тях са приети в болница 50. Според кмета на Алмати, представен от Ройтерс, минимум 22-ма от тях са в сериозно положение.

По конкретизирани данни на борда на самолета " Фокер-100 ", холандско произвеждане, е имало 93-ма пасажери и 5 души екипаж.

Президентът Токаев даде обещание обезщетения за фамилиите на жертвите и " сурово наказване за отговорните в сходство със закона ". Създадена е държавна комисия за следствие на събитията към нещастието и тя към този момент работи на мястото на злополуката.

Според пресслужбата на министерството на промишлеността и инфраструктурното развиване на Казахстан самолетът е изпълнявал полет от най-големия град на страната Алмати до столицата Нур Султан. При излитането е изгубил височина и се блъснал в бетонно ограждение, а по-късно и дребна двуетажна сграда сред обитаемоте пунктове Гулдала и Алмерек в Алматинска област. Не е имало пожар.

Пресслужбата на министерството заяви също, че самолетът е създаден през 1996-а - годината на банкрута на холандската компания, когато производството на самолетите бе спряно. " Бек еър " има 9 самолета от този вид. Катастофиралата машина е имала документ за летателна валидност, публикуван през май 2019 година След днешното произшествие полетите на всички самолети " Фокер-100 " са спрени до приемане на резултатите от следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР