Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Важно е националните парламенти да осъществяват качествен контрол върху правоохранителните служби

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила акцентира смисъла на националните парламенти за контрола на качеството на информацията, която националните служби подават към Европол.

Цветанов, който е и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание, сподели това в Брюксел по време на Учредителната среща на групата за взаимен парламентарен надзор над активността на Европейската полицейска работа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той добави, че работата на Европол е функционалност от работата на националните служби и поради това е значимо националните парламенти да имат доста значима роля в реализирането на контрола върху работата, успеваемостта и качеството на националните правоохранителни служби. "Националните парламенти имат ангажимент да осъществят надзор какъв е осведомителният поток, който службите изпращат на Европол. Държавите-членки би трябвало да имаме ангажимент да захраним Европол с нужната информация ", акцентира още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави шефа на Европол Роб Уейнрайт за работата му за издигане престижа на службата. "Под управлението на Уейнрайт Европол се построи като европейски център за съгласуване на информацията и стана съществена точка за контакт с трети страни ", добави още Цветанов.

По време на изявлението си Цветан Цветанов предложи да се обърне огромно внимание на Западните Балкани и смисъла им за битката и предварителната защита на радикализацията и попречване на терористични дейности на така наречен "чуждестранни бойци ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР