Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски публично разкритикува Борислав

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски публично разкритикува Борислав
Коментари Харесай

Пеевски се скара на Сарафов, заплаши и Бойко Рашков със старо дело

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски обществено разкритикува Борислав Сарафов за работата му като краткотраен основен прокурор.

Пеевски разгласи, че чака прокуратурата " да стартира да споделя какво прави и по какъв начин си прави работата ", откакто ден по-рано загатна задочно на Румен Радев, че следствията против обкръжението му може да се задействат.

" Имахме мракобесен основен прокурор в предишното, само че в този момент това продължава. Искаме информация и ще зададем въпроси към господин Сарафов и към службите. Почваме да задаваме всички въпроси, тъй като всичко би трябвало да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както споделяше едно бау-бау ", сподели Пеевски.

Думите " бау-бау " бяха използвани от депутата от Движение за права и свободи и преди ден при обръщението му към Румен Радев, който Пеевски назова " цирково куче на Корнелия Нинова ".

Изявленията му този път бяха предизвикани от различен мотив - гласуването на Бойко Рашков при измененията в правилника на Народното събрание, с които " Възраждане " загуби председателското си място в Комисията за надзор на службите.

Пеевски беше основател на промяната, зад която застанаха и Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов.

Депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков (бивш министър на вътрешните работи в кабинета " Петков " ) обаче е дал своя вот " срещу " при вота в Комисията по правни въпроси.

Доскоро точно Рашков беше ротационен ръководител на Комисията за надзор на службите като част от квотата на Политическа партия. Сега той се оказва неудовлетворен от претекстовете, с които даже личните му сътрудници от парламентарната група подлагат на критика активността на комисията.
В претекстовете се споделя, че тя не е провеждала редовнос воите съвещания, не преглежда и не внася отчети по доклади и законопроекти, и " доста постоянно е съзнателно бойкотирана от избрани парламентарни групи за неспособност да се събере кворум и да се организира съвещание по значими и настоящи тематики ".Това е и мотивът вносителите да изискат завършек на отационния режим и избор на нов ръководител по нормалния за останалите органи на Народно събрание ред.
" Няма да изтърпя някой да стимулира едни промени в правилника с откровени неистини. Затова мисля, че би трябвало да се преработят ", споделя Рашков, след което гласоподава " срещу " решението - и на процедура дава глас в интерес на " Възраждане ". Това е следващ случай, в който депутатът от Политическа партия гласоподава срещу или въздържал се, вместо да поддържа линията на своята група. Същото се случи при измененията в Конституцията през декември 2023 и при избора на нови конституционни съдии на 19 януари 2024.

Това още веднъж предизвика гнева на Пеевски.

" Г-н Рашков има минимум право да разяснява, тъй като ерата на Рашков е на един мракобесен министър на Министерство на вътрешните работи, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Той има да дава отговор на доста въпроси, като да вземем за пример какво стана с неговия градинар и какво се случи с следствията ", споделя още той пред публицисти след съвещанието.

Казусът с " градинаря " още веднъж е остаряла тематика на медиите, които бяха свързани с Пеевски.

В началото на 2023 година Рашков беше махленски за това, че негов градинар се оказал адресат на огромна сума пари по банков път. Според информация в ПИК - в полицията са получени данни за необяснимите прехвърляния, само че казусът не стигнал до по-голямо следствие поради интервенция на тогавашния министър.

Софийската градска прокуратура (още по времето на Иван Гешев) и КПКОНПИ сякаш бяха почнали инспекция по случая, само че към момента няма публична информация до каква степен е стигнала тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР