Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска спешни промени

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска спешни промени
Коментари Харесай

Делян Пеевски поиска спешни промени в правилника на НС заради контрола над спецслужбите

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска незабавни промени в правилника на Народно събрание. Причината е, че от четвъртък представител на " Възраждане " е отпред на Комисията за надзор над спецслужбите. Председателството на тази комисия е на ротационен принцип, на всеки 6 месеца, и минава през парламентарно показаните обединения. Според Пеевски сега националната сигурност е застрашена.

" Но това е най-големият скандал - една проруска партия. Това е, застрашена е нашата национална сигурност и ще държа още през днешния ден да вземем ограничения по този случай. Комисията би трябвало да се промени, ротационна комисия, и тази партия, която работи срещу българските ползи, да оглавява нашите спецслужби. Това е отблъскващ пробив в нашата национална сигурност “, сподели Пеевски, представен от БНР. 

Предложението среща поддръжката на водачите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. ПП-ДБ не одобряват " Възраждане " да е отпред на комисията за надзор над спецслужбите. Това стана ясно от думите на съпредседателя на партията Кирил Петков, който разяснява тематиката, откакто по-рано Делян Пеевски разгласи, че това е опасност за националната ни сигурност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР