Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова взе участие

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова взе участие
Коментари Харесай

Десислава Атанасова пред председатели на ПГ от ЕНП: В България управлява хибридно правителство, което е твърде колебливо по отношение на Русия

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова взе присъединяване в онлайн среща на ръководителите на парламентарни групи на ЕНП в националните парламенти на Европейски Съюз. Акцент на срещата бе военната експанзия на Русия в Украйна, която заплашва световната сигурност и международната стопанска система, както и продоволствената и енергийната сигурност.

Десислава Атанасова посочи, че хибридното държавно управление в София, формирано от разнообразни партии, включително и социалистическа партия, е твърдо нерешително по тези въпроси. Тя осведоми сътрудниците си от парламентарните групи на ЕНП в националните парламенти на Европейски Съюз, че външният министър на Украйна бе на посещаване в България три поредни дни, когато българският парламент трябваше да вземе решение за даване на военна помощ.

 Десислава Атанасова взе присъединяване в онлайн среща на ръководителите на парламентарни групи на ЕНП Десислава Атанасова взе присъединяване в онлайн среща на ръководителите на парламентарни групи на ЕНП Източник: Политическа партия ГЕРБ
В последна сметка България е една от двете държави-членки на Европейски Съюз, която не даде военна помощ на Украйна и се ограничи единствено до филантропична поддръжка и поддръжка за бежанците. Това се случи точно, тъй като единият съдружен сътрудник в лицето на социалистическата партия мощно се опълчи и за оцеляването на държавното управление не бе взето решение за даване на военна поддръжка за Украйна.

" Ситуацията в България е динамична и в подтекста на газовата рецесия. Доставките на газ бяха спрени за ден след спорно решение на българското държавно управление. В момента България получава газ от Русия, само че посредством медиатори, което води до по-високи цени ", осведоми Атанасова.

Десислава Атанасова подсети, че ГЕРБ като член на фамилията на ЕНП бе първата партия в българския парламент, предложила декларация за налагане на наказания за Русия, която не бе утвърдена. Тя добави, че занапред предстоят диспути в Народното събрание по отношение на ембаргото на петролните артикули, само че към този момент има поръчки от страна на българското държавно управление за налагане на несъгласие. Наред с това няма изясненост по отношение на настанените в хотели украински бежанци след 31 май.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС акцентира също по този начин, че към този момент шести месец държавното управление не приема ограничения в поддръжка на бизнеса и служащите. Опозицията в лицето на ГЕРБ предлага градивни решения на актуалните рецесии в Народното събрание, които не се поддържат.

В тази връзка, парламентарната група на ГЕРБ-СДС обмисля инициирането на избор на съмнение. " Налице е съществено разлюляване на доверието в ръководството и за 6 месеца след сформирането на сегашното българско държавно управление съгласно последното социологическо изследване ГЕРБ е първа политическа мощ с преднина от 7%. ", съобщи Десислава Атанасова.

Накрая Десислава Атанасова пожела триумф на Манфред Вебер на конгреса на ЕНП в Ротердам. Във видеоконференцията се включи и ръководителят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер. Той акцентира, че е очевидно, че социалистите не са потребни за ръководството на никоя държава-членка и пожела триумф в напъните на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за предварителни избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР