Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, зам.-председателят на

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, зам.-председателят на
Коментари Харесай

ПП - ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха: ГЕРБ и ДПС ще участват в кворума в сряда

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев и министърът на финансите и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев дават изказване в Народното събрание.

На брифинга стана ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще вземат участие в кворума в сряда, само че против условия.

" Ще покажем, че евроатлантическото болшинство го има ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след среща с представители на Движение за права и свободи и ПП-ДБ.

,,ГЕРБ са получили и гаранции от ПП-ДБ, че отсега нататък няма да има случаи, в които ПГ на ПП-ДБ ще гласоподава дружно с " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в пленарна зала``, добави Атанасова.

Парламентарните групи на ГЕРБ и на Движение за права и свободи реализираха и съглашение по параметрите на Бюджет 2024 с финансовия министър Асен Василев.

,,По тематиката бюджет сме постигнали съгласие``, разгласи Теменужка Петкова от ГЕРБ на взаимен брифинг.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи добави, че,,следващата седмица модифицираният бюджет ще бъде импортиран от министъра на финансите``.

,,Основната смяна в бюджета е обвързвана с това, че отпада вноската от Газпром, разходната част се понижава с 2,2 милиарда лв.. Останалата част на бюджетната рамка остава по този начин, както бе оповестена към този момент от финансовия министър Асен Василев``, изясни самият той.

,,Дерогацията ще бъде анулирана в две стъпки. Първо, от 1 януари прекъсване на квотите за експорт. От 1 март дефинитивна анулация на дерогацията``, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР