Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов призова

...
Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов призова
Коментари Харесай

ДБ призова опозицията да се включи в правосъдната реформа

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов прикани опозицията да се включи в напъните за промяна на правосъдната система, тъй че да няма подозрения, че може да се произнася изцяло без значение по подозрения за осъществени закононарушения. 

В декларация от парламентарната естрада той дефинира като добра стъпка закриването на профилираното правораздаване и набеляза като последваща - промяната на КПКОНПИ и смяна на нейното управление, с цел да се усили доверието в институцията, че може да събира годни доказателства за корупция по високите етажи на властта, предава БНР.

" И тук се обръщам към опозицията – аз отново ще потърся контакт с вас, дайте да опитаме платформата, която беше основана, в която вие не пожелахте да се включите – комисията за промени в Конституцията, да намерим метод дружно да я използваме за това да изработим общ план за промени в Конституцията. Не наш или ваш, а общ, тъй че да можем да създадем идната стъпка към една нормализация на българския политически живот ", сподели Христо Иванов. 

От опозицията обаче сложиха условия. 

Според ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ преди да се търси консенсус в Народното събрание първо би трябвало да се пресекат рискови феномени в страната.  " Полицейски произвол и полицейщина и Рашковщина по време на изборите юли месец и ноември месец в България. Все отново, когато тръгваме да вършим една справедлива картина, би трябвало да я гледаме в целокупност и всички тези порочни феномени, които се случват през днешния ден в обществото, да ги пресечем ", посочи Карадайъ. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова подсети, че поддръжка не може да се даде преди да се премислят досегашното отношение, както и отправените обиди към партията и нейния водач. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР