Председателят на парламентарната група на БСП за България“ Корнелия Нинова

...
Председателят на парламентарната група на БСП за България“ Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП поиска извънредно изслушване на Асен Василев във връзка с бюджета

Председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова изиска в декларация чуване на министъра на финансите Асен Василев, оповестява кореспондент на " Фокус ".

" Във вторник от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове ", съобщи Нинова и цитира част от него. " Във връзка с създаване на проектобюджета за 2024 година е належащо да попълните и изпратите в Министерство на финансите формуляр за финансиране на финансови разноски на предпочитан обект от техническа инфраструктура, обществена общинска благосъстоятелност, здания, уреди и са изредени пътища, улици, реорганизация, създаване на ВИК систематични и уреди, главен ремонт на здания, детски градини ", прочете Корнелия Ниновия част от документа.

" Това писмо е изпратено на обяд, в 12:30 часа. Един час по-късно някой си служител от МФ изпраща второ писмо на кметовете ", сподели Нинова.

" Писмото, което получихте, към момента няма наш произлязъл номер, не се знае дали в границите на днешния ден ще бъде подписано от министъра на финансите и изведено, изпращайте готовите си форми на мейла, а придружителното писмо след това ", уточни Нинова.

" Да бъде изслушан Асен Василев незабавно и в този момент, тъй като бюджетът през днешния ден ще влезе в Народното събрание, тихомълком ще си го прекарате през комисии, тихомълком ще ощетите милиони българи с този лист с планове и към този момент ще е късно. Искаме през днешния ден да пристигна на чуване. Внесено е публично в деловодството ", съобщи Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР