Председателят на парламента пристигна на официално посещение в Украйна. В

...
Председателят на парламента пристигна на официално посещение в Украйна. В
Коментари Харесай

Росен Желязков: България категорично осъжда пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна

Председателят на Народното събрание дойде на публично посещаване в Украйна. В парламентарната делегация са и депутатите от ГЕРБ- Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “,, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов  Станислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в държавното управление на Пламен от.

След над 10-часово пътешестване с трен до Киев, което са минали десетки международни водачи през последните 2 години на война, посети първо Върховната Рада.

Още на входа на Върховната Рада беше посрещнат от своя украински сътрудник Руслан Стефанчук. Двамата имаха и среща на четири очи.

произнесе тирада и от трибуната на Върховната Рада, съобщи Българска национална телевизия.

С думи на украински стартира словото на Желязков. Цитира и думите на един от най-известните украински поети - Максим Кривцов, който споделя “Ще си върнем живота ”.

България изрично осъжда пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и се ангажира със стратегическа помощ, сподели още ръководителят на Народно събрание.

Той акцентира, че помощта за Украйна е сложена на най-високо равнище със седем решения на Народното събрание за даване на БТР-и, зенитно управляеми ракети и муниции. Желязков се застъпи и за евроинтеграцията на страната.

Председателят на Народното събрание изрази безпокойствие от невижданите военни дейности на Русия в Черно море и от плануваните противозаконни избори за президент на Русия в анексирания Крим и окупираните територии.

Речта на няколко пъти беше прекъсвана от бурни овации на украинските депутати.

Украински народни представители от двете страни на залата разпънаха българския байрак.

След срещата на четири очи ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук благодари на българския парламент и на българския народ за голямата поддръжка, която оказват на Украйна. “Решенията за даване на военна и филантропична помощ са от голямо значение за нас и в никакъв случай няма да бъдат забравени ”, съобщи още Стефанчук.

Речта на пред Върховната Рада е третата на задграничен посетител тази година, през януари послание имаше английският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир,, а преди този момент и ръководителят на латвийския парламент Дайга Миериня. От тази естрада е говорила и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР