Председателят на организацията на българските евреи Шалом д-р Александър Оскар

...
Председателят на организацията на българските евреи Шалом д-р Александър Оскар
Коментари Харесай

Шалом: Сравнението на Ергенът с интелектуален холокост е неправилно, абсурдно и обидно

Председателят на организацията на българските евреи " Шалом " доктор Александър Оскар подлага на критика сравнението на предаването " Ергенът "  с " интелектуален холокост ", което бе направено от новия ръководител на Съвета за електронни медии – Соня Момчилова, по време на първото съвещание на медийния регулатор в новия състав вчера.

Председателят на " Шалом " изрази своята позиция посредством обява в профила си във Фейсбук. Той дефинира коментара на Соня Момчилова като „ извънредно погрешен “ и „ неуместен “. Д-р Оскар отбелязва, че сходни съпоставения са обидни към паметта на милионите жертви на нацизма, а Холокоста е покруса, която не трябва да бъде профанизирана.



По време на вчерашното заседание членовете на медийния регулатор насочиха остри рецензии към риалити формата и оповестиха, че ще изискат диалог с управлението на bTV поради постъпилите 44 сигнала против " Ергенът ". Сред зрителските рецензии против предаването има укори, че шоуто е просташко, сексистко, воайорско и унизително за дамите, като не показва съответно " морала на българската госпожица ". 

Председателят на СЕМ  даде поръчка, че би подкрепила оптималната глоба против медията поради евентуално нарушение на Закона за радиото и малкия екран, забраняващ стратегии, които могат да " увредят физическото, психическото, нравственото и/или общественото развиване на децата ". Тя упрекна обвини продукцията в несъответстващо програмиране на " плажни игри и любовни милувки " точно на Разпети петък, провокиране на експанзия сред участничките и " брутални и фрапантни последствия върху детската душeвност " (цитирана от " 24 часа " ). 

Габриела Наплатанова, номинирана за член на Съвет за електронни медии от президента, единствена се изрече в отбрана на ефирното лъчение на шоуто като част от функционалността на медиите да забавляват аудиторията. Наплатанова влезе в Съвет за електронни медии след дългогодишна работа като журналист в засегнатата bTV.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР