Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова правителството на Северна

...
Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова правителството на Северна
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ твърдо против френското предложение: Няма да вписваме българите в Конституцията!

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани държавното управление на Северна Македония да откаже предлагането на френското председателство на Европейския съюз за решение на казуса сред България и Република Северна Македония. Мицкоски приказва на протест с искане за предварителни избори в страната му, предане БНР.

Той съобщи, че това, което доскоро е било проблем за Република Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел.

Близо 90 000 души излязоха срещу държавното управление на Северна Македония и скандираха, че желаят предварителни избори.

Мицкоски акцентира в своята тирада: " Докато съм ръководител на ВМРО-ДПМНЕ, конституцията няма да бъде изменена, с цел да влязат българските претенции в нея ".

Той се обърна към българите и публична София: Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате и окончателно отдалечавате нашите двата народа - македонския и българския. Това ли са добросъседски връзки? Вместо да дойдете в Скопие, да коленичите и да се извините за зверствата, които извършихте тук против този народ по време на фашистката окупация през Втората международна война, вие желаете да ретуширате нашата история. Това не са европейски полезности и това няма нищо общо с Европа. "

„ Цели 5 години чакаме дата за договаряния, предадоха ни и към момента сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради неправилната политическа тактика се лишава бъдещето на тези младежи пред мен и като продължение на тази политическа експанзия, която се прави върху нас, дойде и предлагането, което от държавното управление настояват, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на Македония или дипломатически нокаут”, сподели Мицкоски.

Неговият прочит на предлагането на френското председателство е, че дата за договаряния за страната няма да има, до момента в който не бъде изменена конституцията, с цел да бъдат изпълнени „ настояванията на София”, а това, което до през вчерашния ден е било проблем за Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел.

Мицкоски предизвести, че в случай че не бъде реализирано съглашение с ръководещите за предварителни избори, партията му ще влезе във фаза на цялостна обсада и митинги.

Днес в Скопие ще се организира среща на съдружните сътрудници на ръководещия СДСМ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР