Председателят на НКП, Степан Хиндлиян, използва профила си във Фейсбук,

...
Председателят на НКП, Степан Хиндлиян, използва профила си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Степан Хиндлиян разкри подробности за събитията в Левски

Председателят на НКП, Степан Хиндлиян, употребява профила си във Facebook, с цел да изясни и опише събитията, свързани с Левски напоследък.



Публикуваме цялото изказване без редакторска интервенция:

"Здравейте Левскари,

намирам за редно да обясня и опиша събитията и обстоятелствата от последната седмица, свързани с Левски и дейностите на организациите, подписали трите обръщения, които през вчерашния ден станаха притежание на необятната аудитория. Събития и обстоятелства, с които съм бил осведомен от ИД на Левски и дейности, в които съм взел участие в резултат на изложеното от Павел Колев.

Преди седмица, вторник, 28-ми април, се организира среща, в която участвахме представители на НКП, Ултрас Левски, Сини Сърца, Тръста, Тити Папазов и Павел Колев, който ни срещна с настоящото положение в клуба:

- 2.5 неизплатени заплати към футболистите (дробната част идва от това, че за Януари е изплатена единствено една част );

- Входящи парични потоци само от продажба на продукти и дарителската кампания;

- Постъпили уведомления от мениджъри на задгранични играчи, че в случай че се стигне до 3 неизплатени заплати, ще се разтрогват контракти с неустойки;

- Готовност от страна на 7777 да продължат да спонсорират клуба, само че сметките им са запорирани;

- Потенциални (макар и дребни) рекламодатели/спонсори, които след това се отхвърлят да дават пари в Левски заради боязън да не бъдат третирани като компании, свързани с Божков.

Тезата, че към сегашния миг единственият действителен финансов актив на клуба са част от футболистите, които могат да бъдат продадени, се оформи у нас, присъстващите, след ревюто на Павел Колев. Този единствен позитивен сюжет обаче минава през СПЕШНО намиране на пари за покриване на висящите заплати. В противоположен случай този актив автоматизирано се трансформира с пасив, който действително ни потапя вечно, защото ще се стигне до анулиране на контракти и неустойки за заплатите до края на контрактите. Да не приказваме и за угрозата да не доиграем сезона и по този метод да се лишим от доходи от ЕКТ.

Тук би трябвало да кажа, че още преди карантината, Павел Колев ни беше срещнал с проект за съществено преструктуриране на Клуба, което минава през фрапантно стесняване на бюджета и построяването на тим от юноши и българи за идващия сезон.

Сега да се върнем към последните дни. Павел Колев сподели, че през последния месец и половина (време, в което си седяхме по домовете и коментирахме главно дейностите на НОЩ и държавното управление в изискванията на карантина, до момента в който Левски мина на по-заден проект, което пък докара до тотално прекъсване на интензивността ни по събирането на средства за клуба) е разиграван сюжет за дотъкмяване на сезона с заем.

Кредит, който да обезпечи заплащанията на клуба, с цел да можем да стигнем до изходящите прехвърляния, които да обезпечат някаква основа за седващия сезон. Такъв заем обаче е бил отхвърлен. Предвид тези условия (липса на пари и оповестени за търсене собственици) ИД сподели, че ще би трябвало да разгласи банкрут, защото в противоположен случай носи отговорност по смисъла на Наказателния Кодекс. Също по този начин, изрече готовността за оставките, които по-късно анонсира.

След разпалени разисквания взехме решение за следните дейности:

- Търси се контакт с мажоритарния притежател за неговото желание в ситуацията;

- Подготвяме послание до министър-председателя, в което главният акцент е да желаеме КРЕДИТ, който към този момент е бил отказван. (Обърнете внимание на думата КРЕДИТ, а не лепта по образеца на пловдивските тимове и Делиормана, примерно. В случай, че някой не знае -КРЕДИТЪТ се връща. В този смисъл всевъзможни спекулации и заглавия от вида "Феновете на Левски желаят от премиера да избави тима " са извънредно неуместни и мощно манипулативни.)

- Подготвяме второ послание до мажоритарния притежател, с което да желаяме да разберем неговите планове по темата;

- Подготвяме трето послание до последователите, в което осведомяваме какво вършим и разгласяваме алегоричен рестарт на дарителската акция.

Към момента на тази среща, 28-ми април, концепцията беше и трите текста да бъдат подписани от всички присъстващи организации.

В дните след срещата са били осъществени диалози с Божков, както стана ясно от интервютата на Павел Колев и Тити Папазов, в които той е дал индикации, че е податлив да се освободи от акциите. Разбира се, това го изтълкувахме като огромна крачка по повод в решението на единия от двата огромни казуса.

Така се стигна до още една среща, която се организира в понеделник, 4-ти май, на която участваха и момчета от свръх дейния клуб Зона Б18.

На тази среща стана ясно за интерес от евентуален нов спонсор от офшорна зона, за който Павел Колев загатна в изявлението си по Дарик в същия ден. Също по този начин стана ясно, че няма позитивна смяна от финансова позиция по отношение на предната седмица и, че Васил Божков желае почитателите да му се изивинят. Предвид последното си разреших от лично име и от името на НКП да заява, че няма да се извиняваме, защото не сме поемали никакви задължения по отношение на него. Нещо повече - желанията и позицията ни му беше показана персонално на 22-ри януари и на срещата с него преди този момент. В този смисъл, в случай че господин Божков желае извинения от някого, то би трябвало да ги търси и евентлно получи от хора, които са поемали задължения и в следствие са го разочаровали.

След това се върнахме към диалога дали да пускаме писмата или не.

Сега!!! Много е значимо да се знае, че поради гореизложеното вариантите пред нас бяха две:

-оставаме пасивни наблюдаващи и умираме безшумно

-действаме и по остарял национален бит поносим негативи

НКП и Тръстът поемхе ангажимент да изготвим текста на обръщението до последователи.

Другите два текста до Борисов и до Божков бяха ангажимент на даруги от участниците в срещата. И трите текста претърпяха редакция преди публикуването им. Редакция, с която всички се съгласихме след пъклен доста разногласия по повод звученето на писмото до Борисов. В последна сметка след доста разногласия, успяхме да стигнем до някакво единодушие по какъв начин да наподобяват текстовете, като в този до последователите беше отстранена поръчката за подготвеност организациите да поемат бремето на адресат на акциите в тази сериозна конюнктура. Изразяването на тази подготвеност се оказа спънка пред това и четирите сдружения на последователи да подпишем текстовете.

В общи линии това съгласно мен са акцентите от срещата в понеделник,след която последваха интервютата на Павел и Тити, в които анонсираха осъществения контакт с Божков и публикуването на обръщенията, които обяха планувани за вторник, 5-ти май.

След медийните изяви на Павел и Тити получих не малко позвънявания с въпроси какво ще пишем на премиера. Доколкото съм осведомен, в УС на Тръста също са водени тежки диалози по тематиката.

Във вторник сутринта се чухме с Даниел Стрезов и обсъдихме съображенията на хората, които бяха срещу писмото до премиера. Двамата бяхме нясно, че няма по какъв начин да минем без това писмо, защото нито ние, нито който е да било различен не беше предложил работещо решение по намирането на 1.5 милиона лв. в идващите 10 дни. Затова със Стрезов предложихме на останалите участници в срещата по-безболезнения вид обръщението до Борисов да излезе от името на клуба, а тези до Божков и последователите от името на организациите.

Аргументът срещу на "Ултрас Левски " и "Сини сърца " писмото до Борисов да е от името на ПФК беше, че в началото сме се рзбрали друго, а този на Павел Колев, че клубът към този момент е желал заем и му е отхвърлен, а ние като почитатели можем да пуснем обръщения с повече от един акцент - заемът.

Позволих си да изкажа следните съображения: първо, че в случай че се тегли заем би трябвало да има проект по какъв начин да излезем напред след погасяването. Второ - при обявената към този момент догадка за оставките на Колев и останалите, и идването на напълно ново управление - по какъв начин възможното ново ръковдство приема този заем и при неспособност за погасяването му от страна на клуба кой носи моралната отговорност за него. Според мен отговорността е на тези, които са го поискали - организациите на последователите.

Тук би трябвало да се върна към срещата от понеделник, когато представителите на "Ултрас Левски " се оповестиха твърдо срещу възможната оставка на Павел и го предложиха като вид, на който да бъдат трансферирани акциите. На база тази поддръжка от последователите за ИД аз продължавах да не виждам за какво да не може той от името на клуба да насочи настояването за заем обществено.

В последна сметка този метод не бе общопризнат и се стигна до следващата редакция на писмото до Борисов, която, настоявам, е най-хубавото, на което екипът беше кадърен.

Другата алтернатива беше да бъдем безмълвни очевидци на банкрут, имайки поради никаквото време, с което разполагахме, с цел да вземем решение. А ние нямаме право да обречем клуба на банкрут, без да сме сигурни, че това е нещото, което желаят левскарите.

Много е значимо за всеки, които чете този текст, да е наясно с главните организации, участващи в полемиката и взимането на решенията - НКП, Тръстът, "Ултрас Левски " и "Сини Сърца ".

Различията сред нас са известни на необятната Левскарска общественост. И както е добре известно едните желаят клубът да е собсвеност на почитателите, другите желаят тъкмо противоположното и до преди време бяха срещу всякаква връзка със собстненици и ръковоство, за разлика от в този момент, а третите са в помощ на всеки притежател.

Различията по сред ни си проличаха ясно и след срещата при Борисов през януари, макар че отидохме с обща настройка. Независимо от всичко обаче и след доста диалози и разногласия, единомислещо взехме решение да действаме в името на Левски.

Това би трябвало да дава на всеки явен знак, че в действителност сме изправени до стената и това беше единствения вероятен ход, с цел да дадем късмет на клуба да избута до трансферния прозорец.

Убеден съм, че е доста значимо организациите да сме единомислещи, въпреки и застанали зад позиция, която е противоречива, в сравнение с за следващ път да бъдем като орел, рак и щука. Колкото и да е мъчно имам вяра, че би трябвало да сме обединени като общественост, тъй като в последна сметка, когато бизнесът на притежателя е заплашен, той се сеща, че има последователи, които да гасят пожара; когато би трябвало да се желае заем от страната, последователите тябва да се подпишат под искането; когато трябват пари отново същите последователи събират 1.75 милиона за 45 дни, вършат 100-годишен празник и прочие, и прочие...

И защото съм надалеч от мисълта, че съм безгешен ще насочва следната рецензия към себе си. Аз персонално не бях задоволително деен по време на карантината. И ми се наложи да вземам участие в нещо, в което не ми е прелестно вземам участие. Къде обаче бяха всички останали и за какво дружно позволихме да се стигне до тук - да сме на десетина дни от гибелта и да оплюваме единствените измислени решения, с цел да избегнем за следващ път срещата с нея?

Или с други думи, в случай че не създадем нищо отиваме в аматьорски футбол и ще сме отговорни, че сме го разрешили, в случай че опитваме да се спасим по единствения фиктивен на този стадий метод - за какво сме се унижаавли да желаеме помощ от страната? Както написа една позната в скапания фейсбук преди дни: "Ако Българинът беше индианец сигурно щеше да се споделя Нямащият Угодия ".

Честит Гергьовден и Само Левски ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР