Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на поредните критики

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на поредните критики
Коментари Харесай

Караянчева: Асфалт трябва навсякъде, ако Радев иска, нека да помогне на България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на следващите рецензии на президента Румен Радев към ръководещите.

" Не можем да мислим единствено в вероятността на полагане на тръби и на асфалт - инфраструктурата е значима, само че в случай че желаеме стопанска система на бъдещето, би трябвало да вложим в научна и просветителна съгласуваност ", съобщи президентът от Естония по отношение на самодейността за районно съдействие " Три морета ".

По-късно Караянчева му отвърна задочно пред публицисти в Кърджали:

" Президентът от дълго време към този момент не е обединител. Отдавна не е индивидът, който в действителност мисли за бъдещето на България, тъй като не можеш да хвалиш България в чужбина, а тук да приказваш тъкмо противоположното. Асфалт би трябвало на всички места, само че трябват и доста други неща, които прави държавното управление и даже в тази сложна Коронавирус рецесия намира благоприятни условия и средства да оказва помощ на жителите без да прави непотребни демонстрации, политики. Ако желае да помогне президентът, дано да помогне. Нека да подлага на критика съответно и ясно, с ясни причини, с цел да може в случай че има какво да ни каже, да го каже ясно и тъкмо ".

Председателката на Народното събрание беше предстояща в родния си град от протестиращи с плакати с надписи " Оставка ". Тя обаче мина през различен маршрут и действително се размина с тях, заяви Българска национална телевизия.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Караянчева пристигна в Кърждали дружно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с който направиха първа копка на многофункционална спортна зала. Проектът за новото оборудване е на стойност 4 милиона лв., като 3 600 000 са отпуснати от Министерския съвет и 400 000 от бюджета на спортното министерство.

Караянчева сподели, че новата многофункционална спортна зала е една сбъдната нейна фантазия.

" Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. Новото оборудване е още едно доказателство, че министър председателят не разделя общините на мои и твои ", разяснява тя, представена от Българска телеграфна агенция.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Кралев пък означи, че " новата многофункционална спортна зала ще разреши на кърджалийци да упражняват всички спортни надпревари на закрито, в това число и интернационалните такива - включително футзал, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, битка, бадминтон и всички други спортове на закрито ".

" Вярвам, че това ще бъде едно доста положително оборудване, което да подкрепи спорта в град Кърджали ", добави министърът.

В церемонията участваха и кметът на Кърджали Хасан Азис, регионалният шеф Никола Чанев, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, ръководителят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР