Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция
Коментари Харесай

Японският император прие Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше призната на визита при японския император Акихито. По време на срещата Караянчева е отправила покана член на императорското семейство да посети България.

Караянчева е подчертала, че 2019 ще е значима година за двустранните връзки, тъй като ще бъдат празнувани две годишнини – 110 години от установяването на контакти сред България и Япония, и 80 години от установяването на дипломатическите връзки.

Аудиенцията при император Акихито беше няколко месеца, преди той да се отдръпна от трона и неговото място да заеме престолонаследникът принц Нарухито.

 

По време на срещи с представители на бизнеса в Токио дипломатите са разискали опциите за увеличение на японските вложения у нас.

Българска парламентарна делегация, водена от Караянчева, е на двудневно публично посещаване в Япония. По време на срещи с представители на бизнеса в Токио депутатите са разискали опциите за увеличение на японските вложения в България.

Стратегическото партньорство сред Япония и Европейски Съюз и ползите на България за привличане на вложения и технологии са повода на предпочитаното място на българо-японските връзки в българската външна политика, е отбелязала Караянчева.

„ Разказах за вложенията, които вършат страната и общините, за създаване на индустриални зони, в които вложителят може да пристигна, да сложи машините си и да стартира да наема работна ръка “, разяснява председателката на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР