Председателят на Народното събрание Никола Минчев актуализацията на бюджета ще

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев актуализацията на бюджета ще
Коментари Харесай

Председателят на НС: Бюджетът ще бъде приет, не всички депутати от ИТН са съгласни с Трифонов

Председателят на Народното събрание Никола Минчев актуализацията на бюджета ще бъде призната.

„ В кратковременен проект основно за нас и за страната е да бъде призната актуализацията на бюджета, тъй като в нея са антикризисните ограничения, които сме обявили, нарастването на пенсиите. Фокусирани сме върху тази стъпка. В залата има 240 народни представители, всеки със своя съвест и свои убеждения. Затова считам, че актуализацията на бюджета ще бъде призната “, съобщи той пред bTV.

Той съобщи, че няма смяна в персоналния състав на Министерски съвет, тъй като единствено Народното събрание взема решение измененията в Министерски съвет, а с цел да се случат те, би трябвало да настъпи предложение.

Според него следва занапред да се види дали приказваме за сериозна политическа рецесия.
„ В момента имаме ясни 109 гласа в пленарната зала, които са от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България. Оттам нататък би могло още веднъж да се стигне до болшинство в пленарната зала, когато народни представители, които не са съгласни с водената от групировката, от която са част, политика и решат, че е време да работят не съгласно партийната заръка “, съобщи Минчев. По думите му диалозите, които се водят в Народно събрание, демонстрират, че не всички народни представители от Има Такъв Народ са съгласни с метода на деяние, който водачите на групировката подхващат. Минчев изясни, че законопроектът за КПКОНПИ ще бъде импортиран в деловодството на Народно събрание през днешния ден.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР