Председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов и зам.-председателят на Българската

...
Председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов и зам.-председателят на Българската
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати: Бисер Петков е курбанът на правителството

Председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов и зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков, разясниха пред БТВ, че не знаят какви са аргументите за изненадващото премахване на обществения министър Бисер Петков.

Късно нощес от Министерски съвет бе получено известие, че министър председателят Бойко Борисов е изискал и получил оставката на Бисер Петков .

" Изненадан съм, само че не до край, можеше да се допусна ", сподели Манолов, загатвайки, че е имало евентуално някаква причина за това министър председателят да изиска оставката на Петков.
 Борисов изиска и получи оставката на Бисер Петков Обновена
Борисов изиска и получи оставката на Бисер Петков

Премиерът не бил удовлетворен от темповете на работа на общественото министерство

" Бисер Петков от дълго време е на точката на дузпата , може да се мисли, че в този момент сме в бюджетна процедура, тактиката за детето и други аргументи. Опитвам се да го погледна в по-политически подтекст. Обикновено след избори някой шеф постоянно дава фира , въпросът е какъв да е той. При това, което става в Перник, разумно е да е министърът на районното развиване (Петя Аврамова), само че тя е политически фактор, а Петков не е , и тъй като би трябвало да има курбан, за какво да не е общественият министър ", проучва Димитър Манолов.

По думите му, министърът е имал душмани и в кабинета и в личното си ведомство .

Манолов счита, че Бисер Петков " не умее да бие тъпана и даже да свърши нещо положително, няма душевността да си прави пиар ".

Бранков от своя страна уточни, че сферата е тежка - обществено подкрепяне, обезпечаване, пазар на труда, приходи, ТЕЛК, болнични . " Движението не може да се чака единствено от министър Петков, а за координираност най-малко на три министерства ", сподели Бранков.

И двамата са безапелационни, че Бисер Петков не е отговорен за казуса с болничните и за абсурда с втората пенсия .
 Адемов вижда опит за отпушване на общественото напрежение с оставката на Бисер Петков
Адемов вижда опит за отпушване на общественото напрежение с оставката на Бисер Петков

Според него нямало предпоставки за промяна на министъра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР