Председателят на консервативния германски Християн-демократически съюз Фридрих Мерц заяви днес,

...
Председателят на консервативния германски Християн-демократически съюз Фридрих Мерц заяви днес,
Коментари Харесай

Шефът на ХДС: НАТО може да се намеси, ако Русия удари АЕЦ

Председателят на консервативния немски Християн-демократически съюз Фридрих Мерц съобщи през днешния ден, че има вид, при който и НАТО може да се включи във войната в Украйна. Ако Русия целеустремено нападна атомни централи, НАТО има метод да я спре, счита той.

„ Атаките и методът, по който се води тази война, взимат към този момент форми, които карат членките на НАТО да се замислят “, сподели Мерц пред радио NDR.

„ Възможна е обстановка, в която и НАТО да би трябвало да взима решения по какъв начин да спре Путин “, конкретизира Мерц.

Но към момента не сме стигнали до такава степен, уточни още той.

Ако обаче се нападат атомни централи и бъде улучен реактор, то опасността е за всички ни. В подобен случай НАТО може да одобри това като нахлуване върху личната територия на пакта, аргументира Мерц.

Според него държавните управления в страните-членки към този момент разискват този вид.

Днес при нападението на съветските сили в Запорожието бе подпалена тамошната АЕЦ, която е най-голямата в Европа. Пожарът бе сподавен, само че провокира най-висока паника в цяла Европа. Няма приключване на радиация.

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг осъди нападението над атомната централа. Германската външна министърка Аналена Бербок също предизвести Путин, че разпоредбите важат и за съветския президент, изключително в райони на нуклеарни централи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР