Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов проведе работна среща с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира работна среща с изпълнителния шеф на Европол Катрин де Бол, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата разискаха тактиката на организацията за интервала 2020+, многогодишното програмиране и целите за активността й. Де Бол увери Цветанов, че Европол интензивно работи да се трансформира освен в мощен информативен център на Европейски Съюз по въпроси, свързани с престъпността, само че и да дава гъвкава оперативна поддръжка на националните правоохранителни управляващи и да бъде платформа за европейски полицейски решения и авангард за нововъведения и проучвания в региона на правоприлагането. Цветан Цветанов изрази поддръжка и акцентира, че Европол би трябвало да оказва помощ на партньорските структури от другите държави-членки за реализиране на нужното равнище на съгласуемост, както и да имат способността да вземат координирани или общи решения навременно.

Цветан Цветанов и Катрин де Бол се сплотиха към мнението, че организацията построява доверие с сътрудници отвън Европейски Съюз, като слага Западните Балкани измежду целите си и отбелязва значимостта на интензивността във връзка с районите на Близкия Изток, Северна Африка и Средиземноморието, както и на съдействието с Турция. Отчетена беше добавената стойност към сигурността на Европа от продължаващото стратегическо съдействие със Съединени американски щати. Срещата се състоя в Букурещ по време на Четвъртото съвещание на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР