Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов взе участие в 12-ия Парламентарен форум по разузнаване и сигурност в САЩ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и делегация от Народното събрание участваха в 12-я Парламентарен конгрес по въпросите на сигурността и разузнаването. Форумът е проведен от Конгреса на Съединените американски щати и се организира във Вашингтон.

В състава на българската парламентарна делегация са ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров, заместник-председателят на комисията Валентин Касабов и членовете на вътрешната комисия Мустафа Карадайъ и Филип Попов. В конференцията взеха присъединяване парламентаристи от Европейския парламент и европейските национални парламенти, както и конгресмени и сенатори от Конгреса на Съединени американски щати. Основен хазаин на събитието е конгресмен Робърт Питинджър от Северна Каролина.

Българската делегация се срещна с конгресмен Питинджър и изрече признателност за поканата за присъединяване. Двете страни се сплотиха към мнението, че инетрпарламентарното съдействие е от основна значимост за развиването на двустранните и многостранните връзки в актуалния свят.В рамките на конференцията изявления направиха сенаторите Линдзи Греъм и Джеймс Ланкфорд, конгресмените Крис Стюарт и Джеб Хенсарлинг, сенаторът от френския Сенат Оливие Кадик и други. Общото мнение беше, че проблемите на актуалния свят могат да бъдат решени по пътя на разговора и демократичните процеси.

Водещи специалисти от разнообразни сфери на сигурността изнесоха презентации по въпросите на финансовите следствия, киберсигурноста и киберразследванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР