Председателят на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев допусна възможността

...
Председателят на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев допусна възможността
Коментари Харесай

Румен Петков: Смяната на въоръжението ще ни свари неподготвени

Председателят на Коалиционния съвет на " ЛЕВИЦАТА! " Костадин Паскалев позволи опцията български доброволчески корпус да стигне до Украйна през Косово. Пред медиите той изрази вяра за навременни публични реакции при сходен процес на събитията.

Председателят на АБВ Румен Петков означи, чес днешното решение на кабинета в действителност се подхващат стъпкина украинската страна да бъде предоставено не това, което България е в положение да даде, а всичко, което има, в това число комплекса С-300. В разбора си на събитията Петков уточни, че с плануваната промяна на армейското въоръжение, откакто настоящето бъде обещано на Украйна, държавното управление слага кръст на български почитаем комплекс.

" Смяната на въоръжението ще ни свари неподготвени – нито Сопот, нито другите мощности ще могат да създават нов вид оръжие. Не си представяте, че " Арсенал ", да вземем за пример, ще стартира да създава автомати " Томпсън "? Както и не си представяте, че като вземем нов вид оръдия, нов вид бронетехника, нашите фабрики ще могат да създават снарядите за тях. Тези, които развиват подобен ти планове, са подготвени да ги осъществят, тъй като за тях българската отбранителна промишленост няма и в никакъв случай не е имала значение. Стигаме до извода, че влязохме в НАТО, с цел да си подсигуряваме повече сигурност, а натискът, с който в този момент ни вкарват във войната,ни подсигурява противоположното ".

Румен Петков изрази безпокойствие от обстоятелството, че в Шабла се възнамерява разполагането на жива военна мощ и техника и в този смисъл, по Закона за достъп до социална информация, " ЛЕВИЦАТА! " ще потърси отговори на въпросите - какъв вид строително ремонтни действия се подхващат в Шабла и към Шабла, военното летище в Балчик, базите в Ямбол и в Безмер.

Петков разяснява и обявлението за вести на украински език по Българска национална телевизия . Той настоя за завършек на двойните стандарти и прикани за вести по Българската национална телевизия на езиците на всички, които от 15 години насам са намерили своя заслон в България - вести на афганистански, на иракски, сирийски, либийски с всичките произлизащи наречия. Същевременно Петков изрази подозрение, че вести на български език за българите в Украйна ще намерят място в излъчванията на украинските малките екрани.

Мая Манолова означи нелегитимността на Висш съдебен съвет с изминал мандат, само че акцентира, че все пак, този състав на Съвета отваря процедура за избор на нов Главен прокурор. След съответните процедури за избор на нов Висш съдебен съвет, пък, ще бъде определен и новият обвинител номер 1 на България. Манолова разяснява този факт като тотално недоумение на процедурите и цялостна безнаказаност.

" Ние от " ЛЕВИЦАТА! " призоваваме народните представители да изпълнят закона, който самите те одобриха и неотложно да стартират с избора на нов състав на Висшия правосъден съвет. В момента, в който се види, че тези процедури са почнали от парламентарната квота, сигурно и професионалната квота, професионалните гилдиище изпълнят своите законови задължения да изберат представители на съдиите, прокурорите и на следователите във Висшия правосъден съвет ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР